Hírek

Ki mehet a tűzoltó olimpiára?
2016. október 24. 08:11
Mint már jeleztük, Karintia osztrák tartomány második legnagyobb városában, a 60 ezer lakosú Villachban rendezik 2017. július 9-16. között a tűzoltó olimpiát. A CTIF a rendezvény szervezését a Kärtner Tartományi Tűzoltó Szövetségre és várossal együtt az Osztrák Tűzoltó Szövetségre bízta, akik már feszes ütemben készülnek a rendezvényre, többek között a versenybírók felkésztésével.

A Nemzetközi Tűzoltó Versenyre a résztvevő nemzetek a CTIF Nemzetközi Tűzoltó Verseny Bizottság által meghatározott versenybírókat küldhetnek.

Magyarország a Hagyományos Nemzetközi Tűzoltó Versenyre 4 bírót, (A bírók száma összesen 141), a Nemzetközi Tűzoltó-sportversenyre 2 bírót (A bírók száma összesen 53) küldhet.

Az ifjúsági versenyre a szabályzat szerint meghatározott életkor 2001-től 2005-között születetekre vonatkozik, de az IJLK határozata értelmében ennél fiatalabbak is részt vehetnek a versenyen, amely Villachban az „Lind” stadionban lesz.

A csapatok a következő létszámmal vehetnek részt:

  1. Nemzetközi Hagyományos Tűzoltóversenyben 10 fő versenyző (ebből egy fő tartalék)
  2. A Nemzetközi Férfi Tűzoltó-sportversenyben 13 fő, ebből 10 fő versenyző, egy fő csapatvezető, egy fő gyúró, egy fő kísérő.
  3. A Nemzetközi Női Tűzoltó-sportversenyben 13 fő, ebből 10 fő versenyző, egy fő csapatvezető, egy fő gyúró, egy fő kísérő.
  4. A Nemzetközi Ifjúsági Tűzoltóversenyben 12 fő, ebből 10 fő ifjúsági tűzoltó (amelyből egy fő tartalék), 2 fő ifjúsági kísérő.

 

Kapcsolódó információk: