Hírek

Létesítményi tűzoltók jubileumi országos viadala Dunaújvárosban
2016. szeptember 20. 09:25
A korábbi évekhez hasonlóan idén is Dunaújváros adott otthont a létesítményi tűzoltók országos versenyének szeptember 17-én, szombaton. A Szalki-szigeten megrendezett jubileumi, XX. Flórián Kupára az ország tizenkilenc városából érkeztek a különböző ipari létesítmények tűzoltói.

A Flórián Kupát 1996-ban hívták életre, az eddig eltel időszak jelentős részében Dunaújváros adott otthont a viadalnak, köszönhetően a Duna-parton található gyönyörű természeti környezetnek és a kiváló szervező munkának, amely mögött Udvardi Sándor, a Létesítményi Tűzoltók Országos Szövetségének elnöke áll.

A versenyt Vizi Ignác tűzoltó alezredes, a Fejér megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg. A megmérettetéssel párhuzamosan tűzoltó szakfelszereléseket forgalmazó cégek kiállítását lehetett megtekinteni, továbbá a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság emelőkosaras gépjárműve okozott vidám perceket a gyerekeknek.

Külön mérték össze felkészültségüket és gyorsaságukat a főfoglalkozású és a nem főfoglalkozású létesítményi tűzoltók, ezen belül is külön kategóriát képviseltek a teljes rajjal (maximum tíz fő) és a fél rajjal (maximum öt fő) induló női és férfi csapatok. A versenyszámok között szerepelt a kismotorfecskendő-szerelés, mint az egyik legrégebbi tűzoltó sportszám, valamint az akadálypálya leküzdése, amelyet légzőkészülékben kellett teljesíteni, továbbá a falitűzcsap-szerelés.

Az eredmények összesítését követő záróünnepségen Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzoltósági Főosztályának főosztályvezetője kiválóra értékelte a csapatok felkészültségét. A főosztályvezető megköszönte a sportszerűséget, és kihangsúlyozta, hogy a létesítményi tűzoltók szerepvállalása a tűzvédelemben elengedhetetlenül fontos, hiszen a vállalatuknál lévő veszélyeket – legyenek azok bármilyen természetűek is – ők ismerik a legjobban.

Fotó: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes

Forrás: ltuzolto.hu


 

Kapcsolódó képek:

Létesítményi tűzoltók jubileumi országos viadala Dunaújvárosban Létesítményi tűzoltók jubileumi országos viadala Dunaújvárosban Létesítményi tűzoltók jubileumi országos viadala Dunaújvárosban
>>> További képek a galériában <<<