Hírek

Tűzvédelmi bemutató stand a Szigeten is
2016. augusztus 10. 15:15
A VOLT Fesztivál után most a ma kezdődött Sziget Fesztiválon is jelen van a nagy sikert aratott tűzvédelmi bemutató stand, ahol máris nagy az érdeklődés.

Ismét nagy az érdeklődés azon a tűzvédelmi bemutató standon, amely a Magyar Tűzoltó Szövetség és az Országos Tűzmegelőzési Bizottság közreműködésével valósult meg, és amely már nagy sikert aratott a soproni VOLT Fesztiválon is. A ma kezdődött Sziget Fesztiválon látogatható program során a vállalkozó kedvűek például füstsátorban, légzőkészülékkel a hátukon tapasztalhatják meg, mit jelent tűzoltóként tájékozódni egy füsttel telített helyiségben.

Kelemen Zsolt alelnök jelezte: a nagy számú külföldi "civil" érdeklődő mellett már amerikai és német tűzoltók is ellátogattak a standra, ahol budapesti, Pest megyei ls borsodi önkéntes tűzoltók adnak tájékoztatót és tartanak elsősorban légzésvédelmi bemutatókat. Abban, hogy az információk a külföldiekhez is eljussanak, a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium tanulói segítenek tolmácsként.

A Baráthegyi Vakvezető Segítő kutyaiskolai munkatársa pedig Fecskendő nevű kutyájával tart interaktív tájékozódási gyakorlatot; a beszámolók szerint a fiatalok meglepő nyitottsággal állnak a programhoz.

Fotó: Jóri András


 

Kapcsolódó képek:

Tűzvédelmi bemutató stand a Szigeten is Tűzvédelmi bemutató stand a Szigeten is Tűzvédelmi bemutató stand a Szigeten is
>>> További képek a galériában <<<