Hírek

Határon túli képzések – június
2016. június 29. 11:32
Júniusban két alkalommal is határon túli képzést tartottak a Békés Megyei Tűzoltószövetség tagjai. Az első alkalommal árvízvédelmi, míg a második alkalommal gépjárművel kapcsolatos ismereteket sajátíthattak el a résztvevők.

Árvízvédelmi képzés Hargita megyében

2016. június 25-26-án a Békés Megyei Tűzoltószövetség árvízvédelmi továbbképzét tartott, különös tekintettel a villámárvízzel kapcsolatos tudnivalókra. A helyszínt az Erdélyi Önkéntes Tűzoltók Szövetsége biztosította. A képzés Hargita megye Tanácsa támogatásával és segítségével, valamint Székelykeresztúr önkormányzata anyagi hozzájárulásával jött létre.

A rendezvény megnyitóján Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kifejtette: sajnálatos aktualitást ad a képzésnek, hogy az elmúlt hetekben Hargita megye több települését is érintette árvíz. Két napos képzésen – ahol az első nap az elméleti, míg a második nap a gyakorlati képzésé volt – összesen 84 fő vett részt: települési polgármesterek és alpolgármesterek, valamint önkormányzati tűzoltó parancsnokok és egyesületi vezetők.

 

IFA gépjárműkezelési és -karbantartási képzés Rugonfalván

2016. június 25-én a békés megyeiek a MTSZ adományaként átadott jármű kezelését, működését és karbantartását mutatták be a helyieknek. A rugonfalvai tiszteletes – mint a helyi tűzoltóság megálmodója – nagyon hasznosnak nevezte az oktatást, és kifejezte abbéli reményét, hogy az együttműködés a jövőben is folytatódni fog.

 

 


 

Kapcsolódó képek:

Határon túli képzések – június Határon túli képzések – június Határon túli képzések – június
>>> További képek a galériában <<<