Hírek

Parlamenti bizottság előtt az MTSZ tevékenysége
2016. június 07. 10:33
Az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottsága előtt számolt be 2016. június 6-án Dobson Tibor tű. ddtb., a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke a Szövetség tevékenységéről, s azon belül a határon túli bizottság munkájáról. A beszámolón részt vett Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium államtitkára is.

Jelentős esemény a Magyar Tűzoltó Szövetség életében a parlamenti bizottság előtti beszámoló, amely jelzi annak a kitartó munkának az eredményét, amely 2013 óta elindult a Szövetségben. Egyrészt a célok kitűzésével, az egység megteremtésével megteremtődtek az előrelépés feltételei. Ilyen többek között a határon túli bizottság munkája.

Pánczél Károly az Országgyűlési Bizottság elnöke köszöntötte a meghívott résztvevőket, Csampa Zsolt államtitkárt a Belügyminisztérium, Dobson Tibort és Heizler Györgyöt a szövetség képviseletében.

Dobson elnök úr egy prezentációval mutatta be az MTSZ eddigi tevékenységének fő elemeit és az elért eredményeket, majd a határon túli tevékenységet ismertetve kiemelte, hogy a munkát egy felmérés előzte meg, amely számba vette azokat a területeket, ahol szükség lehet egyfajta segítségre illetve körvonalazta az együttműködés módjait.

Prezentációjában kiemelte az együttműködés fontosabb állomásait és konkrét tevékenységi formáit, amelynek eredményeként 2015. április 20-án, Szarvason megalakult a Kárpát-haza Önkéntes Tűzoltó Hálózat, szervezeti keretet adva ennek a nagyon fontos szakmai munkának.

Az elnök az egyes területeket bemutatva kiemelte, hogy Kárpátalján Dercen településen Zsukovszky Miklós református esperes által alapított önkéntes tűzoltó egyesület tevékenysége kezd beérni és a hatása kiterjed a régióra. Itt a református egyház püspöke Zán Fábián Sándor állt a legutóbbi kezdeményezés élére. Mindez lehetőséget teremt arra, hogy ott is meginduljon egy gyorsabb fejlődés.

A jövő terveit is bemutató, képekkel, helyszínekkel gazdagon illusztrált beszámolót a képviselők elégedetten vették tudomásul.

Csampa Zsolt államtitkár Úr megköszönte, hogy az országgyűlés napirendre tűzte a szövetség munkáját és támogatását, egyben javasolta, hogy a bizottság tegye rendszeressé a tájékozódását.

Szabolcs Attila alelnök úr volt polgármesterként is megköszönte az önkéntes tűzoltók áldozatos tevékenységét, amelyet Dobson úr bemutatott. Szávai István képviselő úr a magyar-magyar együttműködésben végzett munka fontosságát emelte ki, míg Pánczél Károly elnök úr az emberi tényezőt, az egyesületek közösségteremtő erejét emelte ki, s az ebben végzett munkát értékelte nagyra.     

 


 

Kapcsolódó képek:

Parlamenti bizottság előtt az MTSZ tevékenysége Parlamenti bizottság előtt az MTSZ tevékenysége Parlamenti bizottság előtt az MTSZ tevékenysége
>>> További képek a galériában <<<

 

Kapcsolódó információk: