Hírek

Zalai özönvíz: az önkénteseknek is rengeteg munkájuk volt
2016. június 06. 13:39
Tegnap délután Zala megye északi részén alig egy óra alatt egyhavi átlagos csapadékmennyiség hullott le. Az önkéntesek számos helyszínen végeztek kárelhárítást.

Jelentős károkhoz és számos segélyhíváshoz vezetett az a tegnapi ciklon, amelynek eredményeképpen Zala megye északi részén óriási mennyiségű csapadék zúdult le rendkívül rövid idő alatt. A hivatásos és önkéntes tűzoltók kora délutántól késő estig (sőt, még ma délelőtt is) számos helyszínen avatkoztak be.


Az alábbi beavatkozási listában az önkéntesek bevetéseit foglaltuk össze a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság információi alapján.

 

2016. június 5., vasárnap

15:58 | Hévíz: A széchenyi utcában egy lakóház pincéjét öntötte el az esővíz. A település önkéntes tűzoltói és a pacsai, keszthelyi tűzoltók szivattyúzták ki a nagy mennyiségű esővizet.

16:15 | Hévíz: A Rózsa közben egy társasház mélygarázsában tizenkét személygépjárművet veszélyzetve állt a csapadékvíz. A helyszínen a hévizi önkéntes tűzoltók avatkoztak be.

17:07 | Balatonmagyaród: Egy lakóház hat négyzetméteres melléképülete gyulladt ki, melyet a zalakarosi hivatásos és a balatonmagyaródi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltottak el.

17:19 | Zalaszentiván: A köztemetőt öntötte el a víz. A település önkéntes tűzoltói szivattyúkkal és kéziszerszámokkal távolították el a felgyülemlett esővizet.

18:33 | Hévíz: A József Attila utcában egy társasház négyszáz négyzetméteres mélygarázsát öntötte el a víz. Az alsópáhoki önkéntes tűzoltók szivattyúzták ki az összegyülemlett jelentős mennyiségű csapadékvizet.

18:54 | Zalaegerszeg: A Petőfi Sándor utcában négy különböző lakóépületnél is szükség volt a tűzoltói beavatkozásra, ahol a zalaszentiváni önkéntes és a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók hajtották végre a műszaki mentést.

19:39 | Hévíz: A József Attila utcában egy panzió alagsorát öntötte el egy méter magassáhban az esővíz. A helyszínen a zalakarosi hivatásos és az alsópáhoki önkéntes tűzoltók avatkoztak be.

21:10 | Zalaegerszeg: A Bíró Márton úton egy lakóház alagsorában nagy mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze. A zalaszentiváni önkéntes tűzoltók távolították el a vizet.

 

2016. június 6., hétfő

11:11 | Keszthely: A Kisfaludy utcában egy kétszáz négyzetméter alapterületű pincéből szivattyúztak ki a keszthelyi hivatásos és az alsópáhoki önkéntes tűzoltók tíz köbméternyi csapadékvizet. 


Az önkénteseket köszönet és dícséret illeti a kitartásért és a hathatós segítségért!