Hírek

Elnökség előtt a közeljövő feladatai
2016. június 02. 20:35
A MTSZ 2016. május 31-én az éves Munkaterve alapján a szakmai bizottságok vezetőivel együtt Elnökségi Ülést tartott, ahol az elmúlt negyedév történéseit értékelte és a következő negyedév feladatainak végrehajtását egyeztették az elnökség és a bizottságok vezetői.

Elsőként Dobson Tibor elnök úr értékelte az elmúlt időszak feladatainak végrehajtását kitérve a költségvetési támogatás helyzetére, valamint Pilisszentiváni Tűzoltó Találkozóra, az ott rendezett kismotorfecskendő szerelő versenyre és az előtte szervezett határon túli önkéntes tűzoltók és a kárpátaljai képzésre, valamint annak tapasztalataira. Mindkét esetben jelentős előrelépésnek értékelte a megvalósult képzéseket, amelyek a visszajelzések alapján jól hasznosítható ismereteket adtak a képzésben résztvevőknek, de a képzőknek is.

Hozzászólásában Csóka Károly, a határon túli bizottság vezetője a Vajdasági és Székelyföldi képzéseikről, Kelemen Zsolt alelnök pedig a CTIF keretén belül a horvát és a szlovén társszervezetekkel zajlott szakmai megbeszélésekről számolt be. Hegymegi Ildikó a gazdálkodás helyzetéről adott tájékoztatást, kitérve a megyék támogatási szerződéseivel kapcsolatos aktuális problémákra.

Második napirendi pontként az Országos Ifjúsági Tűzoltóverseny előkészítésének helyzetéről a Verseny Bizottság vezetője és a Vas MTSZ elnöke adott tájékoztatást, kitérve a bírói felkészítésre, a kollégiumi elhelyezésre és a versenyprogramra. Elhangzott, hogy a csapatok részére pénteki érkezéssel – igény szerint – szállás és étkezés, valamint a versenyzés feltételei biztosítottak.

A következő napirendi pontban a Somogy Megyei elnök adott szóbeli tájékoztatást a tervezett Balatonföldvári MTSZ Szakmai Napokról. Az előkészítés alatt álló találkozó, amelyre terv szerint 2016. szeptember 24-25-én kerül sor a NARO kempingben, a hazai és a határon túli tűzoltók számára a találkozás lehetősége mellett több olyan szakmai programot adna, ahol ismereteiket és szakmai tájékozottságukat gyarapíthatják az új, modern technikák bemutatásával és alkalmazásával.

A kétnapos esemény előkészítése folyamatban van, amelyben számos program forgószínpadszerűen zajlik, mindegyik nap azonos programelemekkel így az egyes tagszervezetek előre jelezhetik, hogy melyik napon kívánnak részt venni. Ezzel a részvétel szervezése gördülékenyebb lehet. Ilyen jellegű és méretű programra a MTSZ most vállalkozik elsőként – hangzott el az elnökség részéről.

Az egyebek napirend között az MTSZ tervezett megjelenéseiről szólva elhangzott, hogy a Magyarországon szervezendő nagy zenei fesztiválokra (VOLT, Sziget) is meghívást kaptunk, ahol részvételünkkel a fiatalok körében tudjuk népszerűsíteni a szervezetünket. Erre a rendezők részéről a felkérések megtörténtek. Balog László alelnök tájékoztatta az elnökség tagjait, hogy Németországból 100 db védőruhát kaptak, amit az Erdélyi önkéntes tűzoltók ellátására használtak fel. Csóka Károly a határon túli bizottság vezetője a mentorképzés erősítését, a kiképzők kiképzését javasolta következő célként megfogalmazni, amit az elnökség elfogadott és az elnök ezzel kapcsolatban további szempontokra hívta fel a figyelmet. Ugyancsak tárgyalta az elnökség a jövő évi verseny helyszínét, amit Mihály János javaslatára Székesfehérváron terveznek megtartani.

Az elnök tájékoztatta az elnökséget, hogy az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottsága előtt beszámol a MTSZ határon túli magyarlakta területeken végzett tűzvédelmet szolgáló tevékenységről, majd ugyancsak lehetősége lesz ebben a témában kormány-előterjesztés előkészítésére. Mindez az eddigi munka eredményeinek visszajelzése is, amelyben a szövetség szinte minden tagszervezete aktívan dolgozott.


 

Kapcsolódó képek:

Elnökség előtt a közeljövő feladatai Elnökség előtt a közeljövő feladatai Elnökség előtt a közeljövő feladatai
>>> További képek a galériában <<<