Hírek

VIII. Országos Tűzoltó Börze és Találkozó – ünnep és színes forgatag
2016. május 09. 11:46
A Magyar Tűzoltó Szövetség és a Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület szervezésében sikeresen lezajlott 2016. május 7-én a VIII. Országos Tűzoltó Börze és Találkozó, ahol a közel ezer tűzoltó mellett legalább ennyi érdeklődő jelent meg a nap folyamán.

Az eseményre a legkorábban a horgász- és a főzőverseny résztvevői értek oda, hiszen számukra már kora reggeltől gyülekezőt hirdettek a szervezők. A kötetlen beszélgetés mellett a főzőverseny résztvevői itt vehették fel a MTSZ által biztosított alapanyagokat is.

A rendezvény hivatalos kezdéseként a sportpályán Simicskó István honvédelmi miniszter, mint Pilisszentiván polgára, Poppréné Révay Gyöngyi alpolgármester, valamint Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, az MTSZ elnöke köszöntötte a résztvevőket, köztük a Vajdasági és Erdélyi önkéntes tűzoltóságok képviselőit.  

Ezt követően Balogh Sándor lelkész megáldotta az időközben teljes létszámban felsorakozott tűzoltó gépjárműveket, amelyek utána látványos felvonulásra indultak a szomszédos falvak érintésével. 

A helyi általános iskolában rendezett ünnepségen Dobson Tibor, elnök köszöntötte az ünnepség részvevőit. A Lakiteleki Önkéntes Tűzoltóság zenekarának ünnepi műsora után pedig kitüntetések, köztük a Gróf Széchenyi Ödön Emlékplakettek átadására került sor.  

Külön jutalmazta Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, elnök és Bodnár Ferenc a Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület parancsnoka a Flórián Napra kiírt rajzpályázat 2015. évi nyerteseit, külön értékelve az általános iskola alsó és felső tagozatában tanulókat. A vendégek egyben az aulában kiállítás keretében ismerkedhettek meg a 2016. évi pályázat pályaműveivel.

Poppréné Révay Gyöngyi alpolgármester pohárköszöntőjében a vendégeket és a kitüntetetteket a település megkülönböztetett vendégeiként üdvözölte, amelyen megosztotta a tűzoltó felvonuláson szerzett személyes élményét is, hogy először ülhetett „tűzoltó trabant” járműben.

Mindeközben a sportpálya mellett felállított üstökben a csapatok pörkölttel, sőt, egyesek szabályos menüsorral és szemet gyönyörködtető tálalással próbálták a zsűrit elkápráztatni. A főzés mellett kispályás labdarúgó versenyen, tűzoltó készülék dobó versenyen és kötélhúzásban mérhették össze tudásukat az indulók.

Mindezekkel párhuzamosan zajlott a Budapesti Tűzoltó Szövetség szervezésében a VI. Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság második fordulója. A verseny 9:30-kor kezdődött, és egészen délutánig tartott; az eredményről természetesen a későbbiekben beszámolunk.

A hivatalos program a tájháznál lévő Szent Flórián szobor koszorúzásával zárult.


 

Kapcsolódó képek:

VIII. Országos Tűzoltó Börze és Találkozó – ünnep és színes forgatag VIII. Országos Tűzoltó Börze és Találkozó – ünnep és színes forgatag VIII. Országos Tűzoltó Börze és Találkozó – ünnep és színes forgatag
>>> További képek a galériában <<<