Beavatkozások 2024. jan. 29. – feb. 4.
2024. február 06. 08:10
Az önkéntes és önkormányzati tűzoltók a múlt héten is számos helyen avatkoztak be: szokásos körképünkben megmutatunk ezek közül néhányat.

Nógrád

Letért az úttestről, az árokba sodródott és az oldalára borult egy személyautó hétfő délután a 2108-as úton, Magyarnándor közelében. Az autó a baleset során egy út menti távközlési oszlopot is kidöntött. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók és a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei áramtalanították a járművet. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket súlyos sérülésekkel, a másik embert megfigyelés céljából kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Lerakódott korom égett vasárnap délután Pilinyben, egy Tarjáni úti családi ház kéményében. A szécsényi hivatásos tűzoltók, az Endrefalva Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a Szécsényfelfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei eltávolították a kéményből a lerakódott égésterméket, majd felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják a fűtőberendezést, ameddig azt szakember át nem vizsgálja. Mivel a ház fűtését más módon nem tudták megoldani, ezért a lakókat ideiglenesen rokonok fogadták be. Személyi sérülés nem történt.

Győr-Moson-Sopron

Udvaron lévő kútba esett hétfőn reggel egy macska a szakonyi Répce utcában. A csepregi önkormányzati és a peresznyei önkéntes tűzoltók először vödör segítségével kísérelték meg az állat kimentését, azonban nem jártak sikerrel. A második technika már sikeresnek bizonyult, a tűzoltók mentőkötelekkel segítették a felszínre a kisállatot, amelyet átadtak a gazdájának. A cicának az ijedtségen kívül nem esett komoly bántódása.c

Megcsúszott a jeges úton, az árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó kedd reggel a 22-es főúton, Ságújfalu és Kishartyán között. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók és a Kisherceg Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei áramtalanították a járművet, majd kerekeire állították azt. Az autóban csak a sofőr utazott, nem szenvedett sérüléseket.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő kedden délelőtt egy családi házban Darnózselin, az Ady Endre utcában. A házban egy vegyes tüzelésű kazán működött, amikor figyelmeztetett a veszélyre az érzékelő. A mosonmagyaróvári hivatásos és a darnózseli önkéntes tűzoltók, valamint a gázszolgáltató szakemberének mérései is igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A lakók a kazánt nem használhatják annak felülvizsgálatáig, a ház fűtése más módon megoldott. Az eset során nem sérült meg senki.

Pest

Egy csaknem száz négyzetméteres családi ház égett hétfőn este Budaörsön, a Pintyőke utcában. Az érdi, a törökbálinti hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. Az oltást követően a tűzoltók átvizsgálták és átszellőztették az épületet. A tűzeset során senki nem sérült meg.

Tolna

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó tegnap délelőtt Kétyen, a 65-ös számú főút 14-es kilométerénél. A baleset helyszínére a szekszárdi hivatásos, valamint a kétyi és a zombai önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a forgalmi akadályt megszüntették. A mentők a jármű sofőrjét könnyű sérüléssel kórházba szállították.

Vas

Családi ház villanyóraszekrénye égett tegnap délután Kőszegen, a Kórház utcában. A tűz keletkezésekor nem tartózkodott senki az épületben. A város önkormányzati tűzoltói, valamint a bozsoki önkéntes tűzoltók áramtalanították az ingatlant. A tűz a tető egy részére is átterjedt. Az egységek vízsugárral eloltották a lángokat, majd kéziszerszámokkal megbontották a tetőt és azt teljes szélességében hőkamerával megvizsgálták.

Elhagyta a főutat és a drótkerítést átszakítva egy családi ház udvarán állt meg vasárnap reggel egy személyautó Táplánszentkereszten, a Rumi úton. A szombathelyi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították az autót. A balesetben a személyautó utasa megsérült, a mentők kórházba szállították. Az ütközés következtében az autó a ház udvarában parkoló további két járműben is kárt tett.

Zala/Somogy

Száraz fű égett egy hektáron Keszthelyen, a Lőtéri utcában vasárnap. A tűz a területen fekvő szemétkupacokra is átterjedt. A város hivatásos tűzoltói három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Háromszáz négyzetméteren égett az avar Somogysámsonon is, Marótpuszta településrészen. A szőkedencsi önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. A tűzesetek során senki sem sérült meg.