Hírek

Beavatkozások 2023. okt. 9–15.
2023. október 18. 14:20
Az önkéntes és önkormányzati tűzoltók a múlt héten is számos helyen avatkoztak be: szokásos körképünkben megmutatunk ezek közül néhányat.

Nógrád vármegye

Letért az úttestről és az út menti kukoricásba hajtott egy személyautó hétfő délután Szécsényben, a Ludányhalászi úton. A helyi hivatásos tűzoltók és a Szécsény és Térsége Polgárőr, Önkéntes Tűzoltó és Katasztrófavédelmi Egyesület önkéntesei a forgalom irányításában segédkeztek. A járművet a tulajdonos az egységek kiérkezése előtt áramtalanította. A sofőrt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Vas vármegye

Két személyautó karambolozott kedd hajnalban a 87-es főúton Gencsapátinál. A balesetben mindkét autó sofőrje megsérült, a mentők kórházba szállították őket. A szombathelyi hivatásos és a kőszegszerdahelyi önkéntes tűzoltók áramtalanították az egyik autót, valamint megszüntették a forgalmi akadályt.

Hajdú-Bihar vármegye

Kamion és egy személygépkocsi ütközött össze a 4-es számú főúton kedden, Kaba közelében. A püspökladányi hivatásos és a kabai önkéntes tűzoltókat riasztották. A tűzoltók mind a két árokba sodródott járművet átvizsgálták és áramtalanították. A kamion vezetője ki tudott szállni a fülkéből, a személygépkocsi vezetője azonban a roncsba szorult, és belehalt a sérüléseibe.

Pest vármegye

Elütött egy biciklist egy személygépkocsi kedden este Solymáron, a Valkó úton, a vasúti pálya fölötti hídon. A fővárosi hivatásos és a solymári önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, akik biztosították a helyszínt. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Tűz keletkezett egy száz négyzetméteres családi házban vasárnap délben Kókán, a Bercsényi utcában. Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek, a ház nappalija teljes egészében égett, a tűz átterjedt az épület tetőszerkezetére is. A lángokat a helyi önkéntes és a nagykátai hivatásos tűzoltók eloltották, megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd átvizsgálták az ingatlant. A tűz keletkezésekor két ember tartózkodott a házban, akit a helyi önkéntes tűzoltók mentettek ki a füsttel telítődött házból.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy száz négyzetméteres lakóház beépített tetőtere a napkori Ilona utcában kedden este. A helyi önkéntes és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók a házat áramtalanították, elzárták a gázt, majd négy vízsugárral, dugólétrával és kéziszerszámokkal avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt. A tűzben berendezési tárgyak, elektromos eszközök semmisültek meg.

Lakóházat veszélyeztetett egy megdőlt, nagy méretű fa az ibrányi Árpád utcában szerdán. A helyi önkormányzati és önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész és kihúzós létra segítségével távolították el a fát.

Fejér vármegye

Egy rakodógép fülkéje és hátsó kerekei gyulladtak meg szerdán napközben az Ácsteszér és Réde közötti külterületen. A kisbéri hivatásos, a móri önkormányzati és a rédei önkéntes eloltották a tüzet. Az esettel összefüggésben személyi sérülés nem történt.

Somogy vármegye

Tűz volt egy családi házban csütörtök este Fonyódon, a Badacsony utcában. A mintegy százötven négyzetméteres épületben egy helyiség égett. A marcali hivatásos, a balatonboglári önkormányzati és a fonyódi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, kivittek egy gázpalackot a füsttel teli szuterénből, áramtalanították az épületet, majd a tűz eloltását követően átszellőztették a kétszintes házat. A tűz nem terjedt át az emeletekre.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

Csütörtök délelőttre sikerült eloltani azt a tüzet, amely még szerdára virradóra lobbant fel Jászapáti külterületén, ahol egy több mint hétszázötven szénabálából álló kazal égett teljes terjedelmében. A jászberényi hivatásos, a jászkiséri önkormányzati és a jászapáti önkéntes tűzoltók vonultak a káresethez. Végül a jászkiséri egység maradt a helyszínen, hogy a bálákat felügyelet alatt égesse le. Közben egy erőgép boronával határolta körbe a kazlat, így a tűz nem terjedhetett tovább. Később egy rakodóval megkezdődött az égő maradványok szétbontása, ennek során a tűzoltók szüntették meg az izzásokat, illetve a felcsapó lángokat.

Győr-Moson-Sopron vármegye

Kisteherautó és személyautó ütközött vasárnap este a 84-es számú főút 110-es kilométerénél, Nagycenk térségében. A sopronkövesdi hivatásos tűzoltók és a nagycenki önkéntes tűzoltó egyesület tagjai áramtalanították a járműveket. A balesetben nem sérült meg senki.

Zala vármegye

Összeütközött két személyautó vasárnap délután a 75-ös főúton, Bak térségében. Az esethez riasztott zalaegerszegi hivatásos, valamint a baki önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyekben csak a sofőrök utaztak. Az egységek a forgalom irányításában is segédkeztek, a kialakult közlekedési akadályt pedig megszüntették. Személyi sérülés nem történt.