Hírek

Beavatkozások 2022. okt. 31. – nov. 1.
2022. november 09. 08:11
Az önkéntes és önkormányzati tűzoltók a múlt héten is számos helyen avatkoztak be: szokásos körképünkben megmutatunk ezek közül néhányat.

A fotók minden esetben a beavatkozást végző önkéntes tűzoltó egyesület tulajdonát képezik. Ahol valamiért máshogy van, vagy nem egyértelmű a képek forrása, azt külön feltüntettük.

 

Bács-Kiskun megye

Letért az úttestről és árokba borult egy személygépkocsi kedden délelőtt az 5306-os úton, Csengődön. Az akasztói és a csengődi önkéntes, valamint a kiskőrösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet és egy erőgép segítségével kerekeire állították azt, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

Veszprém megye

2022. október 31-én. Devecser és Noszlop között a 8402. számú úton személyautó letért az útról, felborult, a tetején állt meg. Az autóban 1 fő utazott, aki a baleset következtében sajnos elhunyt. A helyszínre az ajkai hivatásos tűzoltók mellett a devecseri önkéntes tűzoltók szálltak ki.

Heves megye

Árokba hajtott, majd az oldalára borult egy személygépkocsi szerdán délután a 33-as főúton, Mezőtárkány térségében. A füzesabonyi hivatásos és a mezőtárkányi önkéntes tűzoltók a járművet a kerekeire állították és az autóból egy embert kiemeltek, majd átadtak a mentőknek. Az autó vezetője súlyos érüléseket szenvedett. A baleset következtében egy fa az útra dőlt, melyet a tűzoltók távolítottak el.

Zala megye

Klímaalkatrészeket szállító kamion és egy személyautó ütközött össze a 86-os számú főúton, Zalalövő közelében csütörtökön a kora esti órákban. A balesethez a körmendi, a zalaegerszegi és a lenti hivatásos, a zalalövői önkéntes tűzoltókat, valamint a Zala megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltóit riasztották. A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt. A balesetben egy ember életét vesztette, hárman pedig súlyosan megsérültek.

Tolna megye

A 6-os főút mellett kukoricatarló égett november 3-án. A helyszínre a dunaföldvári önkéntes tűzoltók vonultak ki.

Pest megye

Vasárnap délután Budakeszin egy jármű járdaszigetbe csapódott. Szerencsére személyi sérülés az eset során nem történt. A helyszínen a műszaki mentésben a második kerületi hivatásos tűzoltók, valamind a budakeszi önkéntes tűzoltók vettek részt.

2022.  november 5-én riasztották a nagykátai hivatásos és a kókai önkéntes tűzoltókat, hogy Sülysáp és Kóka között egy személygépkocsi az úttestről lesodródott és a szántóföldre csapódott. Az egységek kiérkezése előtt a sofőr elhagyta a helyszínt, majd később visszatért, őt a mentők kivizsgálás végett elszállították.