Beavatkozások 2022. okt. 17–23.
2022. október 26. 15:20
Az önkéntes és önkormányzati tűzoltók a múlt héten is számos helyen avatkoztak be: szokásos körképünkben megmutatunk ezek közül néhányat.

A fotók minden esetben a beavatkozást végző önkéntes tűzoltó egyesület tulajdonát képezik. Ahol valamiért máshogy van, vagy nem egyértelmű a képek forrása, azt külön feltüntettük.

Heves megye

Kigyulladt egy kisteherautó hétfő délután Verpeléten, a Szabadság téren. A helyszínre az egri hivatásos és a verpeléti önkéntes tűzoltókat riasztották, akik vízsugárral eloltották a lángokat és áramtalanították a járművet. A teherautó mellett parkoló autó díszléce is károsodott a hő miatt, a tűzben nem sérült meg senki.

Nógrád megye

Elhagyta az úttestet, az árokba hajtott és az oldalára borult egy autó kedd délelőtt Szügy és Mohora között. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók és a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei áramtalanították a járművet. Az autóban két ember utazott, mindkettőjüket kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Kigyulladt négy körbála és a körülöttük lévő avar körülbelül nyolcvan négyzetméteren szerda délután Bercel külterületén. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók és a Nógrádkövesdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei rövid időn belül eloltották a lángokat.

Pest megye

Két autó karambolozott kedden délután Visegrádon, az Esztergomi úton. A balesetben egy ember könnyebben megsérült, az összetört autók forgalmi akadályt okoztak. A visegrádi önkéntes tűzoltók és a szentendrei hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt.

Hajdú-Bihar megye

Tűz keletkezett kedden reggel egy családi ház egyik szobájában Kabán, a Kert utcában. A püspökladányi hivatásos és a kabai önkéntes tűzoltók két gázpalackot kivittek az épületből és eloltották a tüzet. A palackokat visszahűtötték, hogy azok ne hasadjanak fel. A házban kilencen éltek, köztük öt gyermek, akik a tűz keletkezésekor nem tartózkodtak otthon. A tűzben nem sérült meg senki. A család ideiglenesen rokonokhoz költözött.

Bács-Kiskun megye

Egy ötven négyzetméteres melléképület égett teljes terjedelmében szerdán, kora reggel Dunapatajon, a Vasút utcában. Az épületben tizenhárom gázpalack volt, ebből tizenkettő felrobbant. A kalocsai hivatásos és a dunapataji önkéntes tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet. A robbanás kárt tett a szomszédos épület tetőszerkezetében, a tűz azonban nem terjedt át rá. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Fejér megye

Összeütközött két személykocsi tegnap, kora este a Fejér megyei Szabadbattyánban. A Széchenyi utcában, az M7-es autópálya lehajtójánál történt balesethez a Sárvíz Tűzoltó Egyesület önkéntesei érkeztek ki elsőként, akik a székesfehérvári hivatásos tűzoltókkal áramtalanították a járműveket. Az egyik autóban utazó kisgyermeket és szüleit a mentők könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

Komárom-Esztergom megye

Két személyautó ütközött össze tegnap délután a 8119-es úton, Környénél. A tatabányai hivatásos és a környei önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, megszüntették a forgalmi akadályt és részt vettek a helyszín biztosításában.

Csongrád-Csanád megye

Teljes terjedelmében lángolt egy autó motortere csütörtökön délután Fábiánsebestyénnél. A szentesi hivatásos egység, valamint a fábiánsebestyéni önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat, senki sem sérült meg.

Tolna megye

Oldalára borult egy személyautó az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, Baracs térségében hétfőn délután. A műszaki mentést végző dunaföldvári önkéntes és solti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A mentők két embert szállítottak kórházba.