Hírek

Beavatkozások 2022. okt. 3–9.
2022. október 11. 11:39
Az önkéntes és önkormányzati tűzoltók a múlt héten is számos helyen avatkoztak be: szokásos körképünkben megmutatunk ezek közül néhányat.

A fotók minden esetben a beavatkozást végző önkéntes tűzoltó egyesület tulajdonát képezik. Ahol valamiért máshogy van, vagy nem egyértelmű a képek forrása, azt külön feltüntettük.

 

Vas megye

Október 6-án Vasváron személygépkocsi égett. A vasvári önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, ahol egy Skoda Felicia motortere, műszerfala, első ülései égtek. Az egység egy gyorsbeavatkozó sugárral eloltotta a tüzet.

Komárom-Esztergom megye

Egy melléképület, valamint a benne tárolt tűzifa égett Kocson, a Komáromi úton kedd este. A mintegy harminc négyzetméteres épületben keletkezett tüzet a komáromi hivatásos, a nagyigmándi önkormányzati és a kocsi önkéntes tűzoltók oltották el. Sérülés nem történt, a tűzoltók megakadályozták, hogy a tűz átterjedjen a szomszédos melléképületekre.

Szerda kora reggel tűz ütött ki egy komáromi, Irinyi János utcai, nyolcvan négyzetméteres raktárépületben. A komáromi, tatabányai és kisbéri hivatásos, az ácsi önkormányzati és a komáromi önkéntes tűzoltók hab- és vízsugarakkal oltották el a tüzet. A beavatkozást a Komárom-Esztergom megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az egyik közeli gyártócsarnokot ki kellett üríteni, kétszázhetvenegy embert kísértek ki. A dolgozók ezután otthonukba távoztak.

Bács-Kiskun megye

Egy lakás egyik helyiségében berendezési tárgy égett kedden délután Bácsalmáson, az Árpád vezér utcában. A bácsalmási önkormányzati és önkéntes tűzoltók, valamint a bajai hivatásos tűzoltók behatoltak a házba, ahol egy holttestet és egy már kialudt tűz nyomait találták. A tűzoltók füstölgést még tapasztaltak, ezt vízsugárral megszüntették. Az eset kapcsán tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Nógrád megye

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő szerda késő este Diósjenőn, egy Jog utcai családi házban. A rétsági hivatásos tűzoltók és a Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei vizsgálták a levegő összetételét és a cserépkályha közelében kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét. Az egység felhívta a lakók figyelmét, hogy ne használják a kályhát, amíg azt kéményseprő szakember át nem vizsgálta. Személyi sérülés nem történt.

Csongrád-Csanád megye

Húsz köbméter tűzifa lángolt szerda este egy sándorfalvi tanyán. A szegedi hivatásos tűzoltók két egysége, valamint a sándorfalvi önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Veszprém megye

Árokba csapódott, majd felborult egy rakomány nélküli kisteherautó a 77-es főút 33-as kilométerénél, Monostorapáti térségében. A tapolcai önkormányzati tűzoltók mellett a helyi önkéntesek végezték a műszaki mentést. Az autóban csak a sofőr tartózkodott, ki tudott szállni a kocsiból, nem sérült meg.

Fejér megye

Kigyulladt egy családi házzal egybeépített istálló csütörtökön este Etyeken, az Ötház utcában. A tűzoltók kiérkezésekor az istálló teljes egészében égett, a tűz a főépületet is veszélyeztette. A lángokat a bicskei önkéntes, a bicskei önkormányzati és a törökbálinti hivatásos tűzoltók eloltották, megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd átvizsgálták a kiégett melléképületet.

Pest megye

Október 5-én érkezett a riasztás: Gyömrőn az Apafi utcában egy családi ház oldalán a villanyóraszekrényből füstölést, lángokat tapasztalnak. A kiérkező egységek a helyszínt átvizsgálták, egy kb. 5x20 méteres alapterületű családi ház villanyórájánál keletkezett tűz, ami részben tovább terjedt a fa tetőszerkezetre. A kiérkező rajok egy vízsugár valamint kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. Két fő tartózkodott otthon, épületet elhagyták, sérülést nem szenvedtek. Az elektromos szolgáltató szakemberei az épület leválasztását elvégezték, így az épületben a fűtési lehetőség megszűnt. Az ott lakó 1 fő, a lányához költözött. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A rajok az épületet kívül-belül megbontással, hőkamera segítségével átvizsgálták, visszagyulladás lehetőségét kizárták, a helyszínt tulajdonosnak átadták. A helyszínen a monori hivatásos, és a gyömrői önkéntes tűzoltók voltak jelen.

Október 8-án két személygépjármű szenvedett balesetet Biatorbágynál az etyeki elágazásban. A helyszínre a törökbálinti hivatásos, valamint a biatorbágyi önkéntes tűzotók érkeztek, akik félrevontatták a sérült járművet. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

Győr-Moson-Sopron megye

Október 6-án Fertőszentmiklós és Pereszteg között közlekedési baleset történt. Két személygépjármű ütközött, az egyik járműben egy házaspár utazott, az ütközést követően nem tudtak kiszállni. A helyszínre a sopronkövesdi hivatásosok mellett a Nagylózs ÖTE és a Hegykő ÖTE önkéntes tűzoltói vonultak (fotó: Hegykő ÖTE)