Hírek

Sikerrel lezajlott a Tűzoltó Szakmai Nap
2022. szeptember 19. 09:38
A zord idő ellenére rendkívül sikeres volt a 2016 óta nyolcadik alkalommal megrendezett Tűzoltó Szakmai Nap: 762-en voltak jelen, ami még a legtöbb napos, késő nyári időben megrendezett alkalomhoz képest is rekordnak számít.

Habár az időjárás nem volt éppen kegyes a Balatonföldváron megrendezett, immár hagyományosnak mondható Tűzoltó Szakmai Nap résztvevőihez, nem sokan riadtak vissza a hűvös, esős időtől: 119 szervezet képviseletében 762 fő gyűlt össze. A 31 kiállító standját és szakmai bemutatóit nagy érdeklődés kísérte, miközben a kiállítás területén párhuzamosan zajlott a Létesítményi Tűzoltóságok „Flórián kupa” Országos Tűzoltóversenye.

Az eseményen részt vett Nagy Béla nyá. tű. vezérőrnagy (Szlovákia), Jozef Smolinszky, a Szlovák Tűzoltó Szövetség elnöke, Janko Cerkvenik, a Szlovén Tűtoltó Szövetség elnöke, Orbán Lajos, Hodos polgármestere, a Szlovén Tűzoltó Szövetségtől, Ante Sanader, a Horvát Tűzoltó Szövetség elnöke, a Horvát Parlament alelnöke, Bajtai Balázs, Magyarkanizsa Tűzoltóság parancsnoka, aki a Szerb Tűzoltó Szövetség elnökét képviselte, Franci Petek, a Szlovén Tűzoltó Szövetség parancsnoka, Mario Starcevic a Horvát Tűzoltó Szövetség nemzetközi referense, Albert Csaba a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesület elnöke, illetve Szali Mózes, az Erdélyi Önkéntes Tűzoltók Szövetségének elnöke is.

A szervezők az esőre készülve ötszáz, ingyenesen elvihető esőponcsóval várták a látogatókat. Az ebéd – melyet hagyományosan a Görgetegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület szolgáltatott – ismét nagy sikert aratott: a háromszázhatvan fős nagy ebédlősátor és az ötvenfős étterem ebédidőben zsúfolásig megtelt, a választható vaddisznó-, marha- és sertéspörkölt pedig szinte mind elfogyott.


A rendezvény a kapunyitás előtt...


...közvetlenül utána


...és a megnyitó előtt

A látogatói visszajelzések alapján nagy tetszést aratott a kiállítás, ahol számos újdonságot lehetett megnézni, és noha néhány bemutatóról sajnos le kellett mondani az eső miatt, a legtöbb program gond nélkül lezajlott. (Az elején úgy tűnt, hogy a FER Tűzoltóság magasból mentő gépjárműve például nem tud majd letalpalni a felázott talajon, de végül sikerült megoldást találni, és a kosár szinte végig üzemelt, a sorban álló látogatók nagy örömére.)

A kiállítás tombolával zárult, ahol néhány szerencsés értékes nyereménnyel távozhatott.

 

Az eseményről készült fotók megtekinthetők az MTSZ Facebook-oldalán.