Hírek

Tűzoltóverseny Fertőszentmiklós
2022. szeptember 13. 08:44
Fertőszentmiklóson 2022. 09. 10.-én került megrendezésre már nyolcadik alkalommal a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkéntes Tűzoltók II. fokozatú versenye.

A verseny szervezését és lebonyolítását a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség végezte. A versenyen a körzeti I. fokozatú tűzoltóverseny győztes csapatai jutottak tovább minden kategóriában. Összesen 29 továbbjutott csapatból kettő csapat nem tudta vállalni a versenyzést, ezért 27 csapat részvételével zajlott a verseny. A versenyt Vécs Pál a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke nyitotta meg és egyben köszöntőt is mondott. Kifejezte, hogy külön öröm, hogy ismét ilyen alkalommal tudunk találkozni, az egyesületek részére a versenyzés egy nagyon fontos esemény, társadalmi és szakmai tekintetben egyaránt. Kiemelte, hogy nagyon fontos feladatunk a jövőre tekintetettel, az utánpótlás biztosítása, megerősítése, mely nagyon nehéz feladat számunkra. Továbbá külön köszönetét fejezte ki a szervezésben és lebonyolításban közreműködők felé, kiemelve Fertőszentmiklós ÖTE tagságának segítségét. Végül jó hangulatú, balesetmentes versenyzést kívánt a csapatok részére.

Majd Horváth Tibor Fertőszentmiklós polgármestere köszöntötte a versenyző csapatokat és örömét fejezte ki, hogy egy megyei tűzoltó versenynek Fertőszentmiklós adhat helyszínt. Külön kiemelte az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek szakmai tevékenységük és társadalmi szerepvállalásuknak fontosságát. Végül eredményes versenyzést kívánt a csapatok részére.

A versenyzést megtekintette a Fertőszentmiklóson élő 105. életévében járó Bakó Ferenc is, aki közben szurkolt a versenyző dédunokájának is.

Az eredményhirdetéseket megelőzően Galumba Lajos tű. alezredes a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság Tűzoltósági Főfelügyelője értékelte a versenyt. Örömét fejezte ki a csapatok eredményessége miatt, említést tett, hogy nagyon szoros eredmények születtek. Végezetül, pedig gratulált minden csapat részére.

A verseny végén minden csapat oklevelet és serleget, gyermek csapatok esetében az első három helyezettek személyenként érmet is kaptak. Az Igazgatóság korábbi vándorserlegét a legjobb kismotorfecskendő eredményt elérő csapat kapta, melyet Rábacsanak felnőtt férfi csapata vihetett haza.

A Megyei Tűzoltó Szövetség az alábbi csapatok részére adott át különdíjat az alábbi kategóriákákban:

 

Legeredményesebb gyermek váltófutás:                                          Csorna gyermek fiú,

Legeredményesebb gyermek kismotor fecskendő szerelés:            Csorna gyermek fiú,

Legeredményesebb ifjúsági váltófutás:                                            Lipót ifjúsági fiú

Legeredményesebb ifjúsági kismotor fecskendő szerelés:              Győrszemere ifjúsági fiú

Legeredményesebb váltófutás:                                                         Fertőszentmiklós felnőtt férfi

Legeredményesebb kismotor fecskendő szerelés:                           Rábacsanak felnőtt férfi

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség az ifjúság nevelés elismeréseként díjat alapított Csáki Károly emlékére, melyet második alkalommal adott át, melyet Németh Károly Győrújbarát parancsnoka vehetett át.

A Verseny díjazására az okleveleket, érmeket és a serlegeket a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség és Magyar Tűzoltó Szövetség ajánlotta fel.

Az alábbi összetett eredmények születtek kategóriánként:

 

gyermek fiú:

  1. Csorna,

  2. Osli,

  3. Győrszemere,

  4. Rajka,

  5. Hegykő,

 

gyermek leány:

  1. Bősárkány

  2. Győrszemere,

  3. Bágyogszovát,

 

ifjúsági fiú:

  1. Győrszemere,

  2. Lipót,

  3. Fertőszentmiklós,

  4. Hegykő,

  5. Rábacsanak,

 

ifjúsági leány:

  1. Fertőszentmiklós,

  2. Győrszemere,

  3. Győrújbarát,

  4. Kunsziget,

 

felnőtt női:

  1. Fertőszentmiklós,

  2. Kunsziget,

  3. Bágyogszovát,

  4. Hédervár,

  5. Völcsej,

 

felnőtt férfi:

  1. Fertőszentmiklós,

  2. Rábacsanak,

  3. Lipót,

  4. Und,

  5. Győrújbarát,

 

 

 


 

Kapcsolódó képek:

Tűzoltóverseny Fertőszentmiklós Tűzoltóverseny Fertőszentmiklós Tűzoltóverseny Fertőszentmiklós
>>> További képek a galériában <<<