Hírek

Jubileum Homoródszentmártonon
2022. augusztus 01. 15:40
Homoródszentmárton Tűzoltó Testülete idén ünnepelte fennállásának 130. évfordulóját. A jeles esemény ünnepi megemlékezésére 2022. július 30-án került sor a település sportpályáján. A Magyar Tűzoltó Szövetséget Kelemen Zsolt alelnök, a Budapesti Tűzoltó Szövetség elnöke, valamint Sörös Tibor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke képviselte.

A rendezvényt két napos műszaki mentési képzés előzte meg, melyet a Pirotext Kft. képviseletében Baráth Tibor és Szemlits Gyula tartott a helyi és környékben működő önkéntes tűzoltó szervezetek tagjai részére. A péntek esti vacsorán, melyen a meghívott vendégek voltak jelen, előadást tartott a település tűzvédelmének történelméről Balázs Árpád író, aki a Hargita megyei tűzoltók történelmét kutatja, és már több könyvet is kiadott a témával kapcsolatosan.

Szombat reggel egy gépjármű-felvonulással vette kezdetét a program, melyet korabeli kocsifecskendők tűzoltási bemutatója követett. Az ünnepi köszöntésekkel folytatódott a rendezvény, melyen részt vett a Hargita Megyei Tanács részéről Borboly Csaba elnök, Bíró Barna Boton alelnök, Jakab Attila polgármester, Albert Csaba elnök, valamint Rotaru Victor alelnök a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesületének képviseletében, a Magyar Tűzoltó Szövetség képviseletében Kelemen Zsolt alelnöke, Sörös Tibor JNSZ MTSZ elnöke, Bajtai Balázs a Délvidéki Önkéntes Tűzoltó Hálózat  képviseletében, illetve a Zsámbék ÖTE delegációja.

Az ünnepi beszédek és ajándéktárgyak átadását követően került sor a műszaki mentési bemutatóra, ahol a helyi tűzoltó bajtársak nagy nyilvánosság előtt adhattak számot az előző napokban tanultakról. A nap zárása egy habpartival történt, melyet a rendezvényre kilátogató gyermekek élveztek leginkább. A rendezvényt szép számban megtisztelték jelenlétükkel környező települések tűzoltói, a település lakosai. A nap folyamán elsősorban gyermekek részére Albert Csaba elnök jóvoltából működött egy emelőkosaras gépjármű, mely előtt folyamatosan várakoztak az érdeklődők, illetve több kísérő program is zajlott.

Ezúton is gratulálunk a szervezőknek a színvonalas programhoz, illetve további sikeres működést és töretlen fejlődést a Homoródszentmárton Tűzoltó Egyesületének!


 

Kapcsolódó képek:

Jubileum Homoródszentmártonon Jubileum Homoródszentmártonon Jubileum Homoródszentmártonon
>>> További képek a galériában <<<