Hírek

XI. Országos kismotorfecskendő-szerelő Bajnokság III. forduló
2022. július 01. 07:10
2022. június 25-én Szegi adott otthont a XI. Országos kismotorfecskendő-szerelő Bajnokság III. fordulójának a Szegi Község Önkormányzat és Szegi Fejlődéséért Egyesület szervezésében.

Az ország minden részéről és határainkon túlról is érkeztek hivatásos  és önkéntes tűzoltók, hogy az országos verseny e fordulóján részt vegyenek. Az egész napos rendezvényen 10 csapat mérte össze rátermettségét és ügyességét „retro” és „modern” kategóriában, külön a férfiak, a nők és az ifjúságiak.

A  Központi Tűzoltózenekar fellépése és a versenycsapatok felvonulása után következett a megnyitó.

Trudics Andrea, Szegi polgármestere mellett, Varga András a Borsod Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke köszöntötte a csapatokat. Az ünnepélyes megnyitón részt vett Nácsa Bálint  tű. alezredes a Szerencsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság  tűzoltóparancsnoka valamint Balogh Gábor , tű. alezredes a Miskolci Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági Felügyelője
A köszöntők után Nemes István főbíró tartotta meg a csapatkapitányoknak a technikai megbeszélést. Miután a csapatok megkaptak minden tájékoztatót, kezdetét vette a verseny. A modern és a retro versenyszámok egymás melletti pályán zajlottak, felváltva. Rengeteg fiatal résztvevő volt az önkéntesek között, akik sugárzó arccal kapcsolták a tömlőket az osztóra, futottak a sugárcsővel és mutatták be a kemény munka és a sok gyakorlás eredményét. A női csapatok is derekasan helytálltak a férfias feladatok teljesítésében, töretlen lendülettel vették az akadályokat.

Az időjárás is kegyeibe fogadta a versenyt, hiszen nyári melegben szereltek és „oltottak” a csapatok.

Az eredmények az alábbiak szerint alakultak:

MODERN kategória
I. Püspökladány HTP 00:33:60
II. Böhönye ÖTE 00:39:22
III. Bicske ÖTE NŐI 00:44:13

RETRO FÉRFI kategória
I. Szilas Golden Team 00:34:48
II. Böhönye ÖTE 00:46:38
III. Bicske ÖTE  00:48:38

RETRO NŐI kategória
I. Bicske ÖTE Női I 00:48:50
II. Berettyó ÖTE 00:51:76
III. Bicske ÖTE Női II. 01:09:39

A verseny mellett még különböző programok is várták a kicsiket és nagyokat.