Hírek

Nemzetközi Tűzoltó Olimpia 2022 beszámoló – péntek, szombat
2022. július 24. 17:49
Hatalmas eredmény, új országos csúcs a tűzoltó olimpián, és rendkívül jó szereplés mindegyik csapatnál.

Pénteken a tradicionális kategóriában folytatódtak az olimpiai futamok. Ezen a Pusztamonostor ÖTE férfi és a Vértessomlói ÖTE férfi versenyraj lépett pályára. A tikkasztó hőség ellenére a vértessomlói tűzoltók 35.97 időeredménnyel új országos csúcsot állítottak be az oltási gyakorlatban. Magyar versenycsapat ezidáig még soha nem tudott ilyen kiemelkedő eredményt elérni az olimpiák történetében. Az ezt követő stafétafutás versenyszámban is sikerült kiemelkedő időt teljesíteni. Összesen 405.99 pontot érték el, és ezzel a pontszámmal a 60 csapatos mezőny előkelő 11. helyén végeztek, amely a csapatnak arany minősítést hozott.

Szombaton délelőtt lépett pályára tradicionális "A" kategóriában a Tótkomlósi ÖT női, Vértessomlói ÖTE női , pusztamonostor ÖTE női csapata, illetve tradicionális "B" kategórában a Richter Gedeon Dorogi gyáregységének csapata.
Szép eredményekkel térhettek haza a csapatok:

Ezüst minősítés:

  • Pusztamonostor ÖTE. női
  • Bronz minősítés:
  • Tótkomlós ÖTE. női
  • Vértessomlói ÖTE női
  • Richter Gedeon férfi  

Gratulálunk minden csapatnak a remek szereplésért.

 


 

Tűzoltó Olimpia 2022 – nemzetek bemutatkozása, magyar produkció

Celjében pénteken este rendezték meg a nemzetek bemutatkozását, amelynek keretében a fiataloknak egy táncos-zenés produkciót kellett bemutatni a város főterén felállított színpadon. A magyar fiatalok előadása hatalmas sikert aratott a közönség körében, melyet a zsűri a 2. helyezéssel díjazott.

 


 

Szombaton este az olimpiai záróünnepségen vettek részt a csapatok Az eredményhirdetés után eloltották az olimpiai lángot amelyet legközelebb az olaszországi Trentino megyéhez tartozó Borgo Valsugana nevű városban gyújtanak újra a szervezők 2024-re tervezett ifjúsági tűzoltó olimpián. 

 

Fotó, videó és beszámoló: Schäffer László


 

Kapcsolódó képek:

Nemzetközi Tűzoltó Olimpia 2022 beszámoló – péntek, szombat Nemzetközi Tűzoltó Olimpia 2022 beszámoló – péntek, szombat Nemzetközi Tűzoltó Olimpia 2022 beszámoló – péntek, szombat
>>> További képek a galériában <<<