CTIF küldöttgyűlés Celjében
2022. július 21. 09:23
2022. július 20-án, a Tűzoltó Olimpia idején és színhelyén zajlott a CTIF küldöttgyűlése, amelyen részt vett dr. Bérczi László tű. dandártábornok, a CTIF alelnöke is.

A CTIF beszámolója szerint az Európában jelenleg a repülés terén tapasztalható fennakadások miatt nem minden küldöttnek sikerült személyesen jelen lennie – öt ország küldöttei csak virtuálisan kapcsolódtak az eseményhez –, de a gyűlés érvényesnek bizonyult.

Beszámoló a magyar munkáról

Dr. Bérczi László tű. ddtbk., magyar alelnök beszámolót tartott

• a Tűzvizsgálati Munkacsoport (Fire Investigation Working Group) munkájáról, amelynek keretében május 23. szervezett, online találkozón vitatták meg a résztvevő országok – Magyarország, Csehország, Dánia, Finnország és Litvánia – a teendőket.
  • a Történelmi, Múzeum és Dokumentációs Bizottság (Historical, Museum and Documentation Committee) munkájáról, amelynek keretében 2021 októberében zajlott hazánkban konferencia 15 ország 48 résztvevőjével, és amely során a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma, valamint a Lengyel Központi Tűzoltó Múzeum kapták meg a CTIF tanúsítványt.

Az alelnök beszámolt továbbá arról is, hogy a Történelmi, Múzeum és Dokumentációs Bizottság soron következő konferenciája idén, az év második felében, a csehországi Přibyslav-ban zajlik majd.

Fotó a helyszínről, jobbról a második Bérczi László tű. ddtbk.