Hírek

Nemzetközi Tűzoltó Olimpia 2022 beszámoló – hétfő
2022. július 19. 20:14
Hétfőn mindegyik csapat számára megkezdődtek az edzések.

A hagyományos és a tűzoltó versenysport  kategóriában versenyzőknek a Kladivar stadion, az ifjúsági kategóriában induló csapatok edzésének pedig a Sentjur Stadion adott otthont. Az időjárás előrejelzés forró nyári napot jósolt, ami be is igazolódott. A  tikkasztó hőség megnehezítette a pályán a csapatok feladatát.

A hétfői nap délutánja még tartogatott az ifjúsági csapatoknak más jelentős programot is. 19:30-kor Celje főterén kezdődő "Ifjúsági tábor ünnepélyes megnyitóján" felhúzták a Nemzetközi Tűzoltó Szövetség ifjúsági zászlaját, majd ezután megnyílt a nemzetek kiállítása. Ezen a kiállításon  minden nemzetnek, amely ifjúsági csapatot delegál az olimpiára, egy pavilont kell berendezni, ahol bemutatja a saját országát, települését. Ez a program felejthetetlen élménnyel gazdagította a fiatalokat. Amellett, hogy a saját pavilonuknál vendégül láthatták az érdeklődőket, lehetőségük volt megismerni a versenyen résztvevő többi nemzetet is, körbe járva a kiállítók között. A rendezvényt meglátogatta dr. Bérczi László dandártábornok, a CTIF alelnöke is.

Beszámoló, fotók: Schäffer László


 

Kapcsolódó képek:

Nemzetközi Tűzoltó Olimpia 2022 beszámoló – hétfő Nemzetközi Tűzoltó Olimpia 2022 beszámoló – hétfő Nemzetközi Tűzoltó Olimpia 2022 beszámoló – hétfő
>>> További képek a galériában <<<