Hírek

Beavatkozások 2022. jún. 6–12.
2022. június 14. 13:39
Az önkéntes és önkormányzati tűzoltók a múlt héten is számos helyen avatkoztak be: szokásos körképünkben megmutatunk ezek közül néhányat.

Győr-Moson-Sopron megye

A Tárnokrétibe vezető útra június 6-án fa dőlt; a helyszínre a lébényi önkéntes tűzoltók, valamint a lébényi hivatásosok érkeztek, akik közös erővel megtisztították az úttestet.

Frontálisan ütközött két személyautó a 83-as számú főúton, Győrszemere közelében csütörtök délután. Az önálló beavatkozásra jogosult győrszemerei önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket. A műszaki mentésben a győri hivatásos tűzoltók is részt vettek. Az autókban utazó három embert a mentőszolgálat további kivizsgálásra kórházba szállította.

Somogy megye

Június 10-én Visz településen egy lakatlan épület egyik szobája gyulladt ki június 10-én. A helyszínre a látrányi önkéntes tűzoltók érkeztek legelőször, akik egyedül eloltották a tüzet még a balatonboglári önkormányzati tűzoltók megérkezése előtt.

Nógrád megye

Almáskerten, a Rezeda utcában gyulladt ki egy személygépkocsi június 12-én. A helyszínre a nógrádi önkéntes tűzoltók érkeztek először, akik még a rétsági hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eloltották a tüzet.

Pest megye

Június 10-én Monoron volt szükség az üllői önkéntes tűzoltók vízszállítójának segítségére, ahol több száz bála kapott lángra.

Veszprém megye

Június 12-én Devecser határában a Miskei út mellett kb. négyszáz szalmabála égett; a devecseri önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, hogy elfojtsák a lángokat.

Zala megye

A Zala megyén átvonuló viharos időjárás miatt kedden hajnalig összesen kilenc helyszínen volt szükség a zalai tűzoltók munkájára. Kidőlt fák adtak munkát például Zalaszentbalázson a gelesei önkéntes tűzoltóknak, a 76-os főúton, Sármellék közelében a keszthelyi hivatásos tűzoltóknak és az alsópáhoki önkéntes tűzoltóknak, valamint Esztergályhorváti térségében a pacsai hivatásos tűzoltóknak.

Békés megye

Kigyulladt két nagy méretű szalmakazal tegnap délután Kevermes közelében, egy gazdaság területén. A teljes terjedelmében égő ezer körbálából álló kazlakról a tűz belekapott két szomszédos silóba, valamint veszélyeztette a közeli gabonatáblákat. A helyi önkéntes, valamint a mezőkovácsházi és gyulai hivatásos tűzoltók a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat támogatásával, a kazlak környezetében lévő égő füves területeket, valamint a kigyulladt silókat víz és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd az értéktelenné vált bálákat ellenőrzés mellett leégették. A beavatkozás tizenhat órát vett igénybe, a gabonatáblákra a tűz nem terjedt át, senki sem sérült meg.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Lesodródott az útról és az árokban a tetejére borult egy személygépkocsi csütörtökön az Ura és Tyukod közötti úton. A csengeri önkormányzati és a tyukodi önkéntes tűzoltók a rendőrségi helyszínelést követően kerekeire állították és áramtalanították a járművet. A mentők egy embert szállítottak kórházba.

A fotók minden esetben a beavatkozást végző ÖTE/ÖTP tulajdonát képezik. Ahol több beavatkozó egyesület is volt, ott a fotók forrását külön jeleztük.