Hírek

Önkéntes tűzoltók képzése a Vajdaságban
2014. szeptember 09. 13:08
A Magyar Tűzoltó Szövetség szervezésében és támogatásával 2014. augusztus 30-án Martonoson, illetve 31-én Horgoson (Szerbia) Kelemen Zsolt MTSZ alelnök, Nyers István PMTSZ alelnök, Kóka ÖTE elnök és Bakó Mihály Nagykovácsi ÖTE parancsnoka oktatták a Délvidéki önkéntes kollégákat. A Kárpát-Haza Önkéntes Tűzoltó Hálózatának második képzők képzése rendezvényen közel 40 vajdasági település önkéntes tűzoltó parancsnokai, vezetői vettek részt. Voltak olyan önkéntest tűzoltó bajtársak, akik 120-130 km-re érkeztek a képzések helyszíneire mindkét nap!

A megnyitó napján Martonoson a nemrégiben felújított községházán köszöntötte a résztvevőket a település polgármestere és a község (járás) alpolgármestere.

A Vajdasági bajtársainknak, szervezőknek és képzőknek egyaránt sokat jelentett, hogy a záráson jelen volt Csikós László a Szerb Köztársaság Népjóléti Minisztérium államtitkára, továbbá, hogy a részvételért járó emléklapokat személyesen Dobson elnök úr adta át, a Horgos ÖTE magyarországi I. kategóriás, illetve köztestületi tűzoltóságok számára is irigylésre méltó laktanyájának 50 fős oktatótermében.

A minőségbiztosítási kérdőívre kapott válaszok és a személyes visszajelzések alapján elmondható, hogy a második képzők képzése is sikeres volt.

A Vajdaságban is megbizonyosodhattunk, hogy a légzésvédelmi eszközök hiánya, illetve használatukra való felkészítés  jelentik a prioritást, ezért a Budapesti és a Pest Megyei Tűzoltó Szövetségek közösen megpróbálnak a közeljövőben ebben segítséget nyújtani a határon túli önkéntes tűzoltó bajtársaknak.

Célunk, hogy az igényeknek megfelelően lehetőséget találjunk a következő képzők-képzésére a Vajdaság bánáti részében, illetve Erdély Kovászna Megye területén.

A szervezésért és a vendéglátásért külön köszönet illeti Bajtai Balázst, a Délvidéki Önkéntes Tűzoltó Hálózat vezetőjét.

 

Tudósító: Kelemen Zsolt MTSZ alelnök
Fotós: Bajtai Balázs

 

Kapcsolódó képek:

Önkéntes tűzoltók képzése a Vajdaságban Önkéntes tűzoltók képzése a Vajdaságban Önkéntes tűzoltók képzése a Vajdaságban
>>> További képek a galériában <<<