Hírek

MTSZ támogatás a határon túli egyesületeknek
2014. szeptember 25. 12:58
Balatonföldváron 2014. szeptember 20-án a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezet Nemzetközi Tűzoltó Szövetségi Elnöki Konferencián, a határontúli önkéntes egyesületek támogatási programjának keretén belül, légzőkészülékeket adtak át az erdélyi és a vajdasági önkéntes tűzoltóságok képviselőinek.

A Nemzetstratégiai Kutató Intézet közreműködésével Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke és Kelemen Zsolt alelnök, valamint Udvardi Sándor a Létesítményi Tűzoltóságok Szövetségének elnöke, a Budapesti és a Pest Megyei Tűzoltó Szövetség segítségével 10 db AGA Spiromatic típusú légzőkészüléket adott át Albert Csabának, a Székelyföldi Önkéntes Tűzoltó Hálózat vezetőjének, illetve Bajtai Balázsnak, a Délvidéki Önkéntes Tűzoltó Hálózat vezetőjének.

A Kárpát-Haza Önkéntes Tűzoltó Hálózat kezdeményezés keretében korábban Erdélyben és a Vajdaságban a helyi tűzoltó vezetők képzésére került sor, amit az MTSZ szakemberei tartottak.

Az erdélyi önkéntes tűzoltó vezetők képzését követően 2 db légzőkészüléket - a Budapesti Tűzoltó Szövetség finanszírozásában - az erdélyi Bögöz település önkéntes tűzoltói vettek át. Most Székelyföldre további 4 készülék jutott. A vajdasági képzés tapasztalatai alapján 2-2 készülék kerül a horgosi, magyarkanizsai és oromi tűzoltókhoz a Magyarkanizsai Községi Tűzoltó Szövetségen keresztül.

Így, az alkalmat kihasználva, gyorsan juthat a segítség közvetlenül az érintett egyesületekhez, segítve az ottani önkéntes mozgalom szakmai fejlődését.