Hírek

V. Országos Tűzoltóverseny (Csehország)
2014. október 10. 10:57
A Cseh Tűzoltó Szövetség 2014. szeptember 27-én rendezte az V. Országos Tűzoltóversenyét a felnőtt tűzoltórajok számára, CTIF szabályok szerint. Az MTSZ, mint ahogy az már a korábbi években is történt, lehetőséget kapott a cseh partner szervezettől két magyar felnőtt versenyraj delegálására. Így a zánkai országos versenyen résztvevő csapatok közül Pázmánd ÖTE és Ruzsa ÖTE rajai utaztak saját költségen a versenyre.

Beszámoló a versenyről a Ruzsa ÖTE parancsnokának és parancsnokhelyettesének tollából:

A Magyar Tűzoltó Szövetség által lehetőséget kaptunk részt venni 2014 szeptember 27.-én az V. csehországi Országos CTIF tűzoltó versenyen, Dvur Kralove nad Labem településen. Csapatunk pénteken reggel indult két gépjárművel a verseny helyszínére.

A csapat tagjai:

1. Bóka Zoltán 
2. Rózsa László
3. Tóth Roland 
4. Király Anita 
5. Tóth Nikoletta  
6. Varró Viktória
7. Bernáth Dávid
8. Zsolnai Marcell
9. Kispál Szandra
10. Papp Brigitta
Csapatvezető: Farkas Tamás

Delegált tagok:

1. Lomb Ferenc
2. Tóth Zsolt

Előzetesen a cseh kollégáktól megküldött információk (szállás, étkezés, verseny helyszíne, delegáció szállása, stb.) alapján könnyedén tudtunk tájékozódni Dvúr Kralove városában. Maga az utazás hosszadalmas volt, amely 680 km-t tett ki. Péntek este 19:00 óra körül megérkeztünk a csapatok szállására, ahol tolmács fogadott minket. Megkaptuk az étkezéshez szükséges jegyeket, elfoglaltuk a szállást és megvacsoráztunk. Az este folyamán maradt még egy kis időnk városnézére. A szálláson megtalálható volt a szombati verseny programtervezete így láthattuk, hogy melyik csapat mikor kezd. 

Másnap reggel a ruzsai csapat 08:45-kor kezdte meg az edzést (oltási gyakorlatra 15 perc, váltófutás gyakorlására 10 perc). Az edzés és a verseny során a tolmács végig a csapat mellett volt és mindenben segített. A versenybírók is nagyon segítőkészek voltak. A nap folyamán két versenyszerelésre volt lehetőség, amelyek közül a jobb időeredményt vették figyelembe. Vegyescsapatunk a külföldi, férfi kategóriában az 5. helyen végzett.

Négy pálya volt kiépítve, központi indítás, elektronikus időmérés zajlott. Minden csapat ugyanazon a pályán, ugyanazon felszereléssel hajtotta végre mindhárom gyakorlatot. A felszerelések, pályák, versenykörülmények megfelelőek voltak. 

Összefoglalva egy jól szervezett, jó hangulatú versenyen vehettünk részt. Köszönjük a Magyar Tűzoltó Szövetségnek a lehetőséget!

Lomb Ferenc parancsnok
Tóth Zsolt parancsnok-helyettes


 

Kapcsolódó képek:

V. Országos Tűzoltóverseny (Csehország) V. Országos Tűzoltóverseny (Csehország) V. Országos Tűzoltóverseny (Csehország)
>>> További képek a galériában <<<