Hírek

Október 23. – nemzeti ünnepünk
2021. október 22. 12:27
Országszerte 400-450 rendezvény lesz országszerte október 23-hoz kapcsolódóan, ahol a járványügyi korlátozások nem lesznek érvényesek.

Idén ismét már előző nap elkezdődnek az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepi megemlékezései, október 23-án Orbán Viktor miniszterelnök rendhagyó helyszínen mondja el beszédét - közölte Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden Budapesten. Kiemelte: a járványügyi szakemberek és az operatív törzs álláspontja szerint korlátozások nélkül is biztonságosan lebonyolíthatók az ünnepi rendezvények.

Az államtitkár közölte: miként korábban már több rendezvény - mint például az augusztus 20-i eseménysorozat vagy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus - esetében, úgy a nemzeti ünnepi állami és önkormányzati rendezvényekre, valamint a jövő héten a mindenszentek és halottak napja alkalmából tartandó egyházi, állami, önkormányzati megemlékezésekre, temetőlátogatásokra sem lesznek érvényesek a koronavírus-járvány miatti korlátozások.