Hírek

Beavatkozások 2021. aug. 30. – szept. 5.
2021. szeptember 08. 13:04
Heti körkép: beavatkozások az ország számos pontjáról, önkéntes és önkormányzati tűzoltókkal a főszerepben.

Pest megye

Lesodródott az útról és fának ütközött egy kisteherautó hétfő délután az 51-es főút 30-as kilométerénél, Majosháza közelében. A teherautóban két ember utazott, az egyikük ki tudott szállni a gépkocsiból, utastársa azonban a roncsban rekedt. A délegyházi önkéntes tűzoltók és a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók kézi erővel kiemelték a roncsba rekedt embert, majd áramtalanították és átvizsgálták a járművet. A kimentett ember súlyos sérüléseket szenvedett.

Tűz ütött ki egy nyolcvan négyzetméteres, lakott melléképületben kedden reggel Gyálon, a Bocskai utcában. Mire a gyáli önkéntes tűzoltók és a fővárosi hivatásos kollégáik a helyszínre értek, az épület már teljes egészében égett, a tűzben egy gázpalack felhasadt. A rajok megfékezték a lángokat, azután átvizsgálták a kiégett épületet. Oltás közben az egységek még öt gázpalackot kivittek az épületből, a tartályokat nem érte közvetlen hőhatás. A tűz keletkezésekor az ingatlanban öt felnőtt és két gyermek tartózkodott, egyikük füstmérgezést szenvedett, a mentők kórházba szállították. A ház teljesen kiégett, az ott lakók rokonokhoz költöztek. (fotó: BM OKF)

Személygépkocsik hajtottak egymásba szerdán délután Tárnokon, a Szőlőhegyi úton. A balesetben egy ember szenvedett könnyebb sérüléseket. A tárnoki önkéntes tűzoltók és a törökbálinti hivatásos bajtársaik áramtalanították és átvizsgálták az autókat, majd biztosították a helyszínt. 

Traktor alá szorult egy ember Solymáron, a Terstyánszky Ödön utcában csütörtökön. A solymári önkéntes tűzoltók kiemelték, majd átadták őt a mentőknek. Az idős férfi sajnos a helyszínen életét vesztette.

Bács-Kiskun megye

Lángba borult hétfőn egy asztalosműhelyként és garázsként is funkcionáló épület a kunszentmiklósi Orgona utcában. A dunaújvárosi hivatásos, a kunszentmiklósi önkormányzati és önkéntes, valamint a szalkszentmártoni önkéntes tűzoltók négy vízsugárral fojtották el a lángokat, a beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt tovább egy közeli lakóházra. A műhelyben lévő gépek és egy személyautó megsemmisültek az eset következtében, de személyi sérülés nem történt. (fotó: Szalkszentmárton ÖTE)

Komárom-Esztergom megye

Egy száz négyzetméteres tároló, valamint benne a faanyagok és a gépek égtek Bakonybánk külterületén kedden hajnalban. Kisbérről és Győrből hivatásos, Rédéről önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, három vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A tűzesettel összefüggésben sérülés nem történt.

Szept. 1-jén a Kocs-Tata közti útszakaszon autóbalesethez vonult a Kocs ÖTE és a Nagyigmánd ÖTP. A beavatkozó egységek a műszaki mentés során együtt avatkoztak be.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Árokba csapódott egy autó kedden délután a Jászalsószentgyörgy és Jászladány közötti úton. A járműben hárman utaztak, közülük ketten beszorultak a roncsba. A jászberényi hivatásos és a jászalsószentgyörgyi önkéntes tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd a mentőkkel közösen kiemelték az utasokat. A balesetben egy ember súlyos, kettő pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

Kigyulladt egy bála tegnap délután Kengyel-Baghymajor külterületén. A lángok egy villanyoszlopban is kárt tettek. A tiszaföldvári önkormányzati és a kengyeli önkéntes tűzoltók avatkoztak be. (fotó: Kengyel ÖTE)

Győr-Moson-Sopron megye

Kimlén a Béke utca 8. előtt közlekedési baleset történt szeptember 1-jén. A jelzett helyen egy személygépjármű felborult, mikor a Szabadság út felöl érkezve egy, az útpadkán az úttal párhuzamosan parkoló járműnek ütközött. A baleset helyszínére mentőszolgálat munkatársait is riasztották és a balesetet szenvedett jármű sofőrjét a helyszínen kivizsgálták. A rendőrség kiérkezéséig a helyszínt a Kimle ÖTE biztosította, majd a helyszínelés végeztével a lébényi hivatásos egység munkáját segítve a forgalmi akadályt megszűntették.

Aug 31-én késő este riasztáshoz vonult a Rábapatona ÖTE Rábapatonára a koroncói és győri hivatatásos egységgel. Szén-monoxid jelző risztása miatt hívták ki a tűzoltókat. Sérülés, mérgezés nem történt a lakók gyors reakciójának köszönhetően.

Veszprém megye

A héten másodszor, idén sokadszor gyulladt meg a hulladék a zalahaláp közelében lévő szeméttelepen vasárnap. A tüzet a badacsonytomaji, a keszthelyi és a pápai hivatásos, a tapolcai önkormányzati, valamint a zalahápi ás a tapolcai önkéntes tűzoltók oltották el. (fotó: Zalahaláp ÖTE)