Hírek

Kérés Erdőszentgyörgyről
2021. június 07. 14:17
Csibi Attila Zoltán, Erdőszentgyörgy polgármesterének levelét tesszük közzé.

Felhívás!

Alulírott Csibi Attila Zoltán, Erdőszentgyörgy város polgármestere elsőként rövid leírást tennék településünkről:

Erdőszentgyörgy város Maros megye legkisebb lélekszámú és egyik legfiatalabb városa, a Kis-Küküllő szakaszának völgyében fekszik a Marosvásárhely – Szováta országút mentén. Jómagam 2012-től töltöm be a polgármesteri tisztséget, városvezetési elvem, hogy folyamatos fejlesztési, rehabilitálási, közrend és közbiztonsági programok megteremtését biztosítsam városunknak. Kormányrendelet alapján az országban minden önkormányzatnak létre kell hozni katasztrófaelhárító alakulatot, ez Erdőszentgyörgyön is megvalósult, ahol a nap 24 órájában vigyáznak az önkéntes tűzoltók a helyiek és környékbeliek épségére. Ez a csoport helyi önkéntesekből és a polgármesteri hivatalnál alkalmazott személyekből áll, akiknek feladata biztosítani a község katasztrófák elleni védelmét. A Polgármesteri Hivatal alárendelt intézményeként működő katasztrófa elhárító egységnél állandó szolgálat működik.

A szűkös önkormányzati helyi költségvetés, és a fontosabb problémák megoldása miatt, sajnos vannak olyan álmaink, amelyek megvalósítása háttérbe szorul, akkor is, ha az nagy segítség lenne településünk számára. Nagyon rég dédelgetett vágyunk egy újabb tűzoltóautó beszerzése, amely most vált sürgőssé, hisz két tűzoltóautónk közül, az egyik teljesen elromlott, így mihamarabb pótolnunk kell annak hiányát, hogy önkéntes tűzoltóink megfelelő jármű birtokában, szakszerűen tudják végezni feladatukat. Mindkét tűzoltó autónk 1975-ös kiadású, így felszerelésük és a használt technológia teljesen elévült.

Mindeddig önerőből nem sikerült orvosolni a jelenlegi helyzetet, ezért gondoltunk arra, hogy az Önök segítségét kérjük, hogy ha birtokukban van olyan tűzoltóautó, amelyet már nem használnak vagy nélkülözni tudnak, részünkre nagy segítség lenne és hálásan elfogadnánk. Levelünk, ha előnyösen lesz megítélve, kérem értesítsenek az alábbi e-mail címen: sgpadure@cjmures.ro vagy a +40 265.578.226 telefonszámon.

Munkájukhoz sok egészséget és minden jót kívánok!

 

Tisztelettel és üdvözlettel,
Csibi Attila Zoltán
Erdőszentgyörgy város polgármestere