Hírek

Megújul a Magyar Tűzoltó Szövetség
2015. január 27. 14:58
Történelmi jelentőségű változás előtt áll a tűzoltótársadalom: közel másfél évszázad után ismét egy országos és egységes szövetség képviselheti majd a tűzoltók érdekeit.

Megújulás előtt áll a Magyar Tűzoltó Szövetség – a nagy horderejű változással az MTSZ egy közel százötven éves hagyományhoz nyúl vissza. A tűzoltómozgalom legendás alakja, gróf Széchenyi Ödön által megálmodott érdekképviseleti rendszere éled fel hamarosan: az MTSZ ugyanis más szervezetekkel karöltve újítja meg a szövetséget.

Az első fontos dátum ezen az úton 2013. október 11. volt. Ekkor írták alá ugyanis a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége (LTSZ), az Önkéntes Tűzoltóságok Országos Szövetsége (ÖTOSZ) és a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ) képviselői azt a szándéknyilatkozatot, amely alapján körvonalazódott a közös munka.

A változások nyomán egy megújult, egységes, sokkal erősebb és a tűzoltók érdekeit jobban képviselni képes szövetség jön létre, amely a gróf Széchenyi Ödön által megalapított szervezet szellemi utódjának tekinti magát. Az újabb állomás ezen az úton a 2015. február 21-ére tervezett küldöttközgyűlés.

Természetesen hosszú út áll még előttünk, amíg ez az új Magyar Tűzoltó Szövetség minden téren munkába állhat. Sok munka és egyeztetés vár még a résztvevőkre, amely számos, izgalmas változást hoz magával. Az a célunk, hogy már a legelején mindenki számára világos legyen, mik ezek a változások, és pontosan mire lehet számítani. Ezért az elkövetkezendő hetekben-hónapokban honlapunkon rövid bejegyzések formájában adunk hírt a változás egy-egy aspektusáról.

Érdemes tehát velünk maradni – kívánom Önöknek, hogy ugyanolyan izgalommal olvassák ezeket az információkat, mint amellyel mi készítettük elő őket.

 

Bajtársi üdvözlettel

Dobson Tibor tű. ddtb.
elnök
Magyar Tűzoltó Szövetség