Hírek

Tájékoztató a gépjárműadó befizetéséről
2021. március 20. 07:00
Tájékoztató az idén januártól megváltozott jogszabállyal, illetve fizetésmentesítés igénylésének menetével kapcsolatban.

Tisztelt Bajtársak!

A gépjárműadó (súlyadó) befizetéséről 2021. január 1-től a vonatkozó jogszabály változása miatt a NAV vélhetően valamennyi helyi szervezetünknek értesítést küld a befizetés érdekében.

Tekintettel arra, hogy a 1991. évi LXXXII. törvény 5. § alapján „azok a tűzoltó szerkocsinak minősülő gépjárművek, melyek riasztáskor részt vesznek a tűz elleni védekezésben, vagy a műszaki mentésben [Gjt. 5. §]”, mentesíthetőek a befizetés alól, amennyiben az ehhez szükséges adatlapot a NAV honlapjáról – alábbiak szerint – kitöltve visszajuttatják.

„A mentességek, kedvezmények, szünetelés bejelentésére a NAV a GJADO-adatlapot rendszeresítette. A nyomtatvány elektronikusan elérhető a NAV honlapján az Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogramban (ÁNYK), illetve a NAV honlapján közzétett Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás (ONYA) portálon is.”

Felhívom a figyelmet arra, hogy amennyiben az egyesület megkapja a befizetési kötelezettséget, akkor akkor a mentességre vonatkozó adatlapot a tartozásmentesség érdekében, soron kívül kitölteni és visszaküldeni  szíveskedjen.

Bajtársi üdvözlettel
Dobson Tibor tű. ddtbk.
elnök
Magyar Tűzoltó Szövetség