Hírek

Idén is pályázhatnak az önkormányzati tűzoltóságok
2021. február 26. 14:17
A központi költségvetés idén már negyedik alkalommal biztosít támogatást az önkormányzati tűzoltóságok eszközfejlesztésére. A rendelkezésre álló 225 millió forint felosztására a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot írt ki.

Tovább folytatódhat az önkormányzati tűzoltóságok fejlesztése: az elmúlt három év után 2021-ben is eszközfejlesztési támogatásban részesülhet a Magyarországon működő hatvan önkormányzati tűzoltóság. Az előző években ezzel a lehetőséggel minden érintett szervezet élt. A tűzoltóságok által megpályázható legmagasabb pályázati összeg szervezetenként 4,5 millió forint.

Pályázni a BM OKF által beszerzett tűzoltó védő- és technikai eszközre, EDR rádiókra, illetve pénzbeli támogatásra, azaz egyéb beszerzésekre, gépjárműfecskendő vagy tűzoltótechnikai eszköz felújítására, javítására fordítható költségre lehet. 

A pályázati dokumentációkat az önkormányzati tűzoltóságoknak 2021. március 29-ig kell eljuttatniuk ahhoz a hivatásos tűzoltó-parancsnoksághoz, amellyel együttműködési megállapodást kötöttek. A beérkezett pályázatokat – a pénzbeli támogatás esetében – legkésőbb 2021. május 12-ig elbírálják.

A pályázattal kapcsolatos letölthető dokumentumok az OKF oldalán találhatók.