Hírek

Beavatkozások 2021. jan. 4–10.
2021. január 12. 12:34
Új év, új káresetek – idén is megkezdjük önkéntes és önkormányzati tűzoltóink munkáját bemutató sorozatunkat.

Győr-Moson-Sopron megye

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy gépkocsi jan. 8-án reggel a Halászi és Arak közötti úton. A balesethez a mosonmagyaróvári hivatásos és a darnózseli önkéntes tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet. A kocsi sofőrje nem sérült meg a balesetben.

Fotó: Mosonmagyaróvár HTP

 

Békés megye

Két személygépkocsi ütközött a január 7-én délelőtti órákban, Gyomaendrődön a Kondorosi úton. A járművekben összesen hárman utaztak, a baleset következtében egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat további kivizsgálásra kórházba szállította. Az esethez riasztott gyomaendrődi önkormányzati tűzoltók a járműveket áramtalanították, átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak.

 

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Jan 7-én árokba csúszott egy rakomány nélküli teherautó Jászladány és Jászkisér között. Az esethez a jászkiséri önkormányzati tűzoltók vonultak, akik a járművet áramtalanították. Az autó a vasúti sínekhez közel állt meg, de a roncs a vonatforgalmat nem akadályozta. A helyszínre mentők is érkeztek.

Két személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött össze jan. 7-én délelőtt a 46-os számú főúton, Törökszentmiklós és Mezőtúr között. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók az áramtalanítást követően letolták a gépkocsikat az úttestről. A balesetben senki sem sérült meg.

 

Tolna megye

2021 első eseménye a Dunaföldvári ÖTE számára egy telephelyen kigyulladt gépjármű tüze volt, január 5-én. A jármű kiégett, személyi sérülés szerencsére nem történt.

 

Vas megye

Jan 4-én Bük településen vegyes tüzelésű kazán kéménye égett, izzott. Csak a szerencsének köszönhető, hogy a szobában kirobbanó tisztítónyíláson keresztül kicsapó parázs és a kazán mellett tárolt tűzifa és nagy mennyiségű szalma nem gyulladt meg.

A csepregi önkéntes tűzoltók a kazán környezetét megtisztították, hőkamerával az izzást felügyelték míg az ki nem aludt.

 

A fotók a beavatkozást végző ÖTE/ÖT tulajdonát képezik, kivéve, ahol ezt másként jeleztük.