Beavatkozások 2020. szept. 14–20.
2020. szeptember 23. 09:36
A múlt heti, önkéntes tűzoltók által végzett beavatkozásokból készített válogatásunkat tesszük közzé.

Csongrád-Csanád megye

Egy hektáron égett a kiszáradt aljnövényzet szept. 15-én délután Szeged külterületén. A szegedi hivatásos tűzoltók három egysége érkezett a helyszínre, vízsugarakkal és kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott károkat a környezetben. Egy mindszenti erdőnél négyszáz négyzetméteren gyulladt meg a vágástéri hulladék. A hódmezővásárhelyi hivatásos és a mindszenti önkéntes tűzoltók közös erővel oltották a lángokat.

Szept. 17-én két helyen égett az avar Csongrád-Csanád megyében. Mártélyon és Csongrádon lángolt a kiszáradt aljnövényzet, a tűz összesen ötszáz négyzetméteres területet érintett. A beavatkozásokat a hódmezővásárhelyi, a szentesi és a csongrádi hivatásos tűzoltók végezték el, munkájukat a mártélyi önkéntes tűzoltók segítették.

Győr-Moson-Sopron megye

Répcevisen utánfutót vontató személygépkocsi és még két gépjármű ütközött szept. 14-én. A közlekedési balesetben az egyik gépjármű roncsaiba egy ember beszorult, őt a csepregi önkormányzati, a horvátzsidányi, répcevisi és peresznyei önkéntes tűzoltók szabadították ki.

Szept. 17-én este Szilsárkány és Szany között lesodródott az útról és árokba hajtott, majd a szántóföldön állt meg egy autó. A csornai hivatásos és a rábacsanaki önkéntes tűzoltók áramtalanították az autót. A balesetben nem sérült meg senki.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Összeütközött és árokba csapódott két személykocsi szept. 15-én hajnalban Zagyvarékas külterületén, az újszászi bekötőútnál. A szolnoki hivatásos és a zagyvarékasi önkéntes tűzoltók a járműveket áramtalanították. A balesetben érintett két ember közül az egyik súlyos, a másik pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Tűzhelyen felejtett étel, mellette berendezés tárgyak égtek egy nagyhalászi lakóház konyhájában szept. 14-én. Az ibrányi önkormányzati és a nagyhalászi önkéntes tűzoltók puttonyfecskendővel oltották el a tüzet, majd a házat túlnyomásos ventilátorral átszellőztették. A házban élő gyermek rosszullétre panaszkodott, őt a mentők megfigyelésre kórházba szállították.

Tolna megye

Szept. 16-án délután Szárazdon, a Béke utcában mintegy háromszáz négyzetméteren égett az avar. A tűzesethez a gyönki önkéntesek és Tamási város önkormányzati tűzoltói vonultak, akik rövid idő alatt eloltották a lángokat.

Zala megye

Menet közben gyulladt ki egy kombájn szept. 15-én délután Felsőrajk külterületén. A pacsai és a zalakarosi hivatásos, valamint a gelsei önkéntes tűzoltók megfékezték a lángokat. A mezőgazdasági gépből kifolyt üzemanyagot felitatták. Személyi sérülés nem történt.