Hírek

Elnökségi ülés 2020. szept. 18-án
2020. szeptember 21. 15:52
A Magyar Tűzoltó Szövetség 2020. szeptember 18-án, Balatonföldváron a Jogar Továbbképző Központban tartotta kibővített elnökségi ülését, amelyen a 2020. évben eddig megvalósult, illetve a pandémia miatt elmaradt rendezvényekről – központi ünnepség, versenyek –, a kapcsolódó pénzügyi helyzetről hangzott el tájékoztató.

A napirendi pontok előtt Dobson Tibor tű. ddtbk., elnök átadta belügyminiszter úr elismerését Vabrik Zoltán úrnak, a Váli Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság parancsnokának. Ezt követően az elnök ismertette a Kormány által az önkormányzati tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek részére 150 millió forint kiegészítő támogatással kapcsolatos információkat. Tájékoztatta az elnökséget a MOL által a 40 önkéntes tűzoltóságnak 50-50 e Ft értékű, kártyára feltölthető pénzadományról,  és jelezte, hogy az a megküldött adatok függvényében kerülhet feltöltésre.

Szó volt a jövőbeni célokról és azok megvalósítási lehetőségeiről. A pályázatok helyzetéről adott tájékoztatást Kelemen Zsolt, a BTSZ elnöke, aki bemutatta, hogy jelenlegi hol tartanak és kiemelte, hogy ezek a pályázatok a szakmai előrelépés mellett a szomszédos országok partnerszervezeteivel is növelik a kapcsolatok építését.

Végül szó került a nyár folyamán, önkéntes tűzoltók körében online felületeken (honlap és Facebook-oldal) lezajlott konzultációs kampányról is, Dobson Tibor ennek tapasztalatait ismertette. 

Fotó: Hotel Jogar


 

Kapcsolódó képek:

Elnökségi ülés 2020. szept. 18-án Elnökségi ülés 2020. szept. 18-án Elnökségi ülés 2020. szept. 18-án
>>> További képek a galériában <<<