Hírek

Beavatkozások 2020. jún. 8–14.
2020. június 17. 08:09
A múlt heti beavatkozásokból készült válogatásunkat közöljük.

Eheti összefoglalónkból kihagytuk a hétvégi viharral kapcsolatos, még a hétvégén tett beavatkozásokat. A viharkárok elhárításában részt vett önkéntes tűzoltókat egyaránt elismerés illeti a munkájukért; erről ebben a hírünkben emlékeztünk meg.

 

Bács-Kiskun megye

Baleset Lakitelken

Egy személygépjármű és egy kisteherautó ütközött össze jún. 10-én délelőtt Lakitelken, az Erkel fasor és a Vak Bottyán utca kereszteződésében. A balesetben két ember megsérült. A tiszakécskei önkormányzati és a lakiteleki önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

 

Melléképület égett Nyárlőrincen

Június 12-én hajnali 3 óra 30 perckor kapta a jelzést a Nyárlőrinc ÖTE, hogy egy melléképület ég; a kecskeméti hivatásos tűzoltókkal együtt vonultak a helyszínre, és oltották el a lángokat.

Fotó: Nyárlőrinc ÖTE

 

Békés megye

Leszakította az út felett áthúzódó vezetéket egy teherautó rakománya jún. 11-én a 47-es út csorvási szakaszán. A vezetéket tartó oszlop is eltört. Az orosházi hivatásos és a csorvási önkéntes tűzoltók félpályás útlezárás mellett biztosították a helyszínt. Senki nem sérült meg.

 

Budapest

Kigyulladt egy vendéglátó-helyiség Budapest tizenötödik kerületében, az Erdőkerülő utcában, a Szentmihályi úti kereszteződés közelében jún. 11-én délelőtt. Berendezési tárgyak kaptak lángra. A tüzet a fővárosi hivatásos és a zuglói önkéntes tűzoltók oltották el. Senkinek nem esett baja.

 

Fejér megye

Súlyos baleset Csákvár és Vértesboglár között

Kőszállító nyerges vontató és egy személygépkocsi ütközött június 8-án reggel Csákvár és Vértesboglár között, az úgynevezett olajtelepnél. Az autó a vízelvezető árokba csapódott, a bal oldala leszakadt. A kamion keresztbe fordult az úton. A személygépkocsiban hárman ültek, egy ember kiesett, egy személyt pedig a helyszínre elsőként kiérkező vértesboglári önkéntes tűzoltók a mentőkkel közösen emeltek ki a járműből. Az autóban ülő harmadik embert a székesfehérvári hivatásos és a csákvári önkéntes tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a roncsból. A tűzoltók a kamion traktor részét leválasztották a vontatmányról és a tűzoltó autódaru csörlőjével félrehúzták. A személygépkocsi mentéséhez, valamint az úttest takarításához a csákvári önkéntesek nyújtottak segítséget. A nyerges vontató traktor részét kamionmentő, a huszonöt tonna kőzúzalékkal megrakott vontatmányt egy másik vontató szállította el a helyszínről. A baleset következtében a személyautó utasai közül ketten életüket vesztették, egy embert pedig mentőhelikopter szállított kórházba.

Fotó: Csákvár ÖTE

 

Győr-Moson-Sopron megye

Vágástéri kerti hulladék égett néhány négyzetméteren Répceszemerén, a Temető úton csütörtökön reggel. A lángok veszélyt jelentettek egy közeli erdősávra is. A répcelaki önkormányzati és a répceszemerei önkéntes tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámok segítségével megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat.

 

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Letért az útról, majd az út menti búzatáblában az oldalára borulva állt meg egy autó a 31-es főút 103-as kilométerénél, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászszentandrás térségében jún. 11-én este. A hevesi hivatásos és a jászszentandrási önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. A kocsi vezetője az ütközés erejétől kirepült a járműből, őt a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

 

Somogy megye

Június 10-én viharos szél és nagy mennyiségű lehullott csapadék adott munkát a KÖTÉL egyesületnek Kaposváron. Egy 8 m hosszú faág tört le, mely egy tömbház kijáratát torlaszolta el, és egy autó hátsó szélvédőjében is kárt tett. Egy másik helyszínen a csapat másik fele pincéből vízeltávolítást hajtott végre.

Fotó: KÖTÉL

 

Nógrád megye

Szarvassal ütközött és az oldalára borult egy autó jún. 11-én délelőtt Érsekvadkert és Patak között. A rétsági hivatásos és az érsekvadkerti önkéntes tűzoltók áramtalanították a kocsit, biztosították a helyszínt és az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. A jármű sofőrje és utasa ki tudott szállni az autóból, őket a mentők kórházba szállították. A kocsit autómentő, az állatot a vadásztársaság szállította el.

 

Pest megye

Tűz a dömsödi szeméttelepen

Június 10-én 18:54-kor érkezett a riasztás, hogy tűz van a dömsödi szeméttelepen. A Dömsödi ÖTE és a Kis-Sziget ÖTE mellett hivatásos egységek voltak jelen, 22:45-ig tartottak a munkálatok.

Fotó: Dömsödi ÖTE