Hírek

Beavatkozások 2020. máj. 11–17.
2020. május 20. 09:32
A múlt heti beavatkozásokból készített összeállításunk következik.

Békés megye

A Battonya ÖTE egyik szabadidős tagja oltotta el a többiek kiérkezése előtt a tüzet Tompapusztán. Varga Szebasztián nagy füstre lett figyelmes, és nyomban a helyszínre sietett és kéziszerszámmal a gyorsan terjedő tüzet eloltotta, továbbterjedését megakadályozta az egység kiérkezése előtt. 

Fotó: Battonya ÖTE

 

Csongrád megye

Baleset Balástyán

Lesodródott az útról, majd árokba borult egy személyautó május 11-én  este Balástyánál, az 5421-es úton. A kisteleki és a szegedi hivatásos, valamint a balástyai és a kisteleki önkéntes egységek vonultak a helyszínre. A tűzoltók áramtalanították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Az autó sofőrje megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

 

Győr-Moson-Sopron megye

Szalmabálák égtek Kónyban

Körülbelül százötven négyzetméteres területen kapott lángra több szalmabála Kóny térségében május 11-én este. A csornai hivatásos, valamint a bősárkányi, a bezi és a csornai önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat. Az egységek munkáját erőgép is segítette.

 

Tűz Hegykőn

Máj. 14én Hegykőn, a Kossuth Lajos utcában a termálfürdő  bejárattal szemben égett az avar, nádas. A hegykői önkéntes tűzoltók egy darab "D" sugárral és kéziszerszámokkal beavatkozott.

Fotó: Hegykő ÖTE

 

Fa dőlt ki Kimlén

Máj. 11-én a viharos időjárás miatt tőben eltört egy nyárfa a Híd utca végében. Lakossági bejelentés után a Kimle ÖTE két tagja kivonult a helyszínre és feldarabolta, eltávolította a teljes útzárat képező, 20 cm törzsvastagságú, 10 m-es kidőlt fa úton lévő részét.

Ezután a két temetőnél ellenőriztük a gesztenyefákról esetleg lehullott ágakat, Horvátkimlén kellett is takarítani az útról az 5 cm vastag letört galyakból jelentős mennyiséget.

Fotó: Kimle ÖTE

 

Nógrád megye

Tűz Kállón

Kigyulladt egy lakóház egyik tizenöt négyzetméteres szobája Kállón, a Kossuth úton. A tűzesethez az aszódi és a berceli hivatásos tűzoltók, valamint Héhalom önkéntes tűzoltói vonultak ki, akik két vízsugárral előbb megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. A helyszínre mentők is érkeztek. 

Fotó: Héhalom ÖTE

 

Komárom-Esztergom megye

Tűz Kömlődön

Családi ház melléképülete égett teljes terjedelmében kedden délután Kömlődön. Az esethez a tatabányai hivatásos, az oroszlányi önkormányzati, és a kecskédi, környei, valamint a császári önkéntes tűzoltók vonultak. Az egységek együttes erővel eloltották a tüzet. A ház egyik lakója könnyebb égési sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat munkatársai az oroszlányi rendelőintézet ügyeletére szállították.

Fotó: Kecskédi ÖTE / Facebook

 

Tűzeset Kocs külterületén

Május 11-én érkezett a riasztás, hogy Kocs külterületén tűz van. A beavatkozáshoz a nagyigmándi önkormányzati, a kocsi önkéntes tűzoltók, valamint a komáromi hivatásosok vonultak ki.

Fotó: Kocs ÖTE

 

Somogy megye

A KÖTÉL Egyesülethez május 11-én pontban éjfélkor érkezett a megkeresés egy 56 éves férfi felkutatására. A keresett személy még a déli órákban távozott otthonából kerékpárral. A telefon bemérését követően a keresés iránya leszűkült a 66-os útra, ahol sérültet az önkéntesek egy mély árokban megtalálták, majd az OMSZ dolgozóinak átadták. 

Fotó: KÖTÉL