Hírek

Beavatkozások 2020. ápr. 27. – máj. 3.
2020. május 06. 09:10
A múlt heti beavatkozásoból készült válogatásunk következik.

Bács-Kiskun megye

Tűz Szalkszentmárton-Homokpusztán

A Szalkszentmártoni Önkéntes Tűzoltó Egyesület május 1-jén Szalkszentmárton-Homokpuszta 6-os számon lévő pulykatelepre kapott a riasztást. Az istállóban lévő szalmabálát begyújtották, ez továbbterjedt az állatok alatt lévő szalmára is. Az önkéntesek egy darab C-sugárral valamint kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. A helyszínen a dunaújvárosi, a kunszentmiklósi tűzoltók is ott voltak. A gyors beavatkozásnak köszönhetően, a helyszínen lévő kisgép és az ott tartózkodók segítségének hála, istállóban tartott mintegy kétezerkétszáz pulykának nem esett baja.

Fotó, tudósítás: Szalkszentmárton ÖTE

 

Győr-Moson-Sopron

Autók égtek Szakony településen

Három személyautó és egy félbe vágott személyautó égett teljes terjedelmében Szakony településen, a Felsőgyár utcában, április 27-én hajnalban. A tűz átterjedt az autó környezetében lévő bokros részre is húsz négyzetméteren. A csepregi önkormányzati, a répcevisi és a peresznyei önkéntes tűzoltók vonultak a tűzesethez. Az egységek két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével a tűz továbbterjedését megfékezték, majd eloltották a lángokat.

Fotó: Csepregi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság

 

Veszprém

Szél okozott kárt a monostorapáti temetőben

Május 3-án lakossági bejelentés érkezett, hogy a Monostorapáti temetőben az erős szél következtében hatalmas faág dőlt a sírok közé. A monostorapáti önkéntes tűzoltók a fát feldarabolták és eltávolítottuk. Az eset során anyagi kár nem keletkezett.

Fotó: Monostorapáti ÖTE / Facebook

 

Fejér megye

Tűz Baracskán

Május 3-án egy lakóház tetőszerkezete mozdult meg az erős szélben és az oromfala kidőlt. A helyszínre  a Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai érkeztek, akik a helyszín biztosítása és az út lezárása után egy gázpalackot hoztak ki a házból.

Fotó: Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

 

Tűz Csákvárnál

Május 1-jén Csákvár külterületén, a Guba dűlő és a Vaskapu völgy közötti mezőgazdasági területen megközelítőleg 10 köbméter trágya égett. A tűzesethez a székesfehérvári hivatásosok mellett a Csákvári Tűzoltó Egyesület 15 tagja érkezett, akik a beavatkozás során egy vízsugarat és több kéziszerszámot használtak, a munkálatokat a földterület tulajdonosa saját mezőgazdasági gépével segítette.

 

Fotó: Csákvári ÖTE

 

Pest megye

Gázvezeték sérült Szobon

Április 29-én Szobon gázvezeték sérült; a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Vámosmikola Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság közösen biztosította a helyszínt a gázműves szakemeberek kiérkezéséig.

Fotó: Vámosmikola ÖT

 

Kigyulladt egy lakóház Szigetmonostoron

Kigyulladt egy hatvan négyzetméteres használaton kívüli épület április 29-énSzigetmonostoron, a Horánygyöngye utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a könnyűszerkezetes épület már teljes egészében égett, a tűzben egy gázpalack felrobbant. A lángokat a helyi, a leányfalui önkéntes és a szentendrei hivatásos tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át az ingatlant.

Fotó: PMKI Szentendre HTTP

 

Tűz Érden

Május 2-án egy családi házban keletkezett tűz. A Pest Megyei Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntes tűzoltói, valamint az érdi és a százhalombattai hivatásosok vonultak az esethez.

Fotó: Pest Megyei Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület / Facebook