Hírek

Beavatkozások 2020. ápr. 6–12.
2020. április 15. 09:19
Múlt heti beavatkozásokat összesítő válogatásunkat tesszük közzé.

Baranya megye

Avartűz Nagyárpádon

Az egerági Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesülethez április 7-én délután érkezett a riasztás Nagyárpádra, gaz- illetve avartűzhöz. Az egység terepjáróval és műszaki mentő gépjárművel tudta megközelíteni a tűz gócpontját. A lángokat a hivatásos egységekkel együttműködve megfékezték, majd az utómunkálatokat közösen elvégezték.

Fotó: Szent Flórián ÖTE

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Nádastűz Mezőcsátnál

Április 12-én egy nádastűzhöz riasztották a Mezőcsáti Önkéntes Tűzoltó Egyesületet, amelyet a tűzoltók sikeresen eloltottak.

Fotó: Mezőcsát ÖTE

 

Fejér megye

Tűz Fehérvárcsurgón

Április 7-én hajnalban kaptuk a riasztást, mely alapján Fehérvárcsurgón a Kossuth utcában melléképület égett. A fehérvárcsurgói önkéntes tűzoltók kiérkezésekor egy kb. 60 nm-es melléképület, barkácsműhely, nyári konyha égett teljes terjedelmében, ami a lakóház tetőterére és alsó szintjére is átterjedt. A lángokat 3 sugárral sikerült megfékezni, a lakók időben elhagyták az épületet, így személyi sérülés nem történt.

Fotó: Fehérvárcsurgó ÖTE

 

Győr-Moson-Sopron megye

Baleset a 85-ös főúton

Árokba hajtott egy személyautó Fertőszentmiklóson a 85-ös főút belterületi szakaszán április 9-én  délelőtt. A balesethez a kapuvári hivatásos és a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították az autót, majd a mentők munkáját segítették. Az autó sofőrjét mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Fotó: Kapuvár HTTP

 

Heves megye

Szabadtéri tűzeset Szilvásváradnál

Április 12-én a szilvásváradi önkéntes tűzoltóknak kellett szabadtéri tűzesethez vonulniuk, amely az miatt keletkezett, hogy valaki nem vette figyelembe a tűzgyújtási tilalmat.

Fotó: Papp László tű. őrm. – Szilvásváradi Önkéntes Tűzoltóság

 

Komárom-Esztergom megye

Nádastűz Tatabányán

18:17-kor riasztás érkezett egy nagy kiterjedésű nádastűzről. A Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület 3 fővel, puttonyfecskendőkkel felszerelve segítette a hivatásos tűzoltók munkáját.

Fotó: Tatabányai ÖTE

 

Villanyoszlopnak ütközött

Terepjáró ütközött villanyoszlopnak április 7-én délelőtt Környén, az Üveggyár utcában. Az autó a villanyoszlopot az ütközés során kidöntötte, a járműben és az oszlopban is komolyabb kár keletkezett. Az esethez a tatabányai hivatásos és a környei önkéntes tűzoltók vonultak, akik a jármű áramtalanítását végezték el, majd a mentés idején a forgalom irányításában nyújtottak segítséget, mely a rendőrségi helyszínelés alatt egy sávon haladt. A járműben utazó két személy önerőből elhagyta a balesetet szenvedett autót.

Fotó: Tatabánya HTTP

 

Pest megye

Baleset Gyömrőn

2020.04.07-én 20:20-kor kapta a riasztást a Gyömrői Önkéntes Tűzoltóság: Gyömrő Üllői úton egy személygépkocsi lesodródott az útról. A kiérkező önkéntes egység felderített, egy személyautó az útról a szántásba csapódott, vélhetőleg át is pördült. Az egység a járművet áramtalanította, üzemanyag, kenőanyag folyás nem volt. A kocsiban utazó 2 személyt súlyos sérülésekkel a mentők kórházba szállították. A jármű forgalmi akadályt nem okozott az úton, az egységre a helyszínen nem volt továbbiakban szükség, állomáshelyére bevonult.

 

Erdőtűz Pócsmegyeren

A Szentendre Önkéntes Tűzoltó Egyesület vonult egy erdőtűzhöz Pócsmegyer közelébe.

Videó: Szentendre ÖTE

 

Tűz Pomázon

2020. április 7-én Pomázon a Bem József utcában családi ház tetőterében 5 nm-en a fa borítás égett. A kiérkező pomázi önkéntes tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a tűz nem terjedt át a tetőre, így a ház nem vált lakhatatlanná. Az önkéntes tűzoltók egy vízsugárral légzőkészülékben a tüzet eloltották, hőkamerával az égett területet átvizsgálták. A beavatkozásban a két pomázi gépjármű és a szentendrei hivatásos tűzoltóság vett részt.

Fotó: Pomáz ÖTE

 

Vas megye

Szemét égett Pápoctól nem messze

Áprili 6-án Kenyeri és Pápoc között a volt szeméttelepnél égett a szemét, gumik, műanyagok. A helyszínre a Pápoci Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Csönge Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a Kenyeri  Önkéntes Tűzoltó Egyesület vonult a hivatásosok mellett. A tűzoltóknak sikerült megállítani a tűz további terjedését és eloltani a lángokat.

Fotó: Horváth Péter / Németh Gábor

 

Cserjés égett a Citrom utcában Szombathelynél

Egy hektáron égett a cserjés Szombathelyen, a Citrom utcában április 6-án délután. A szombathelyi hivatásos és szombathelyi önkéntes tűzoltók több irányból támadva, három vízsugárral akadályozták meg a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. Az oltást követően az egységek kéziszerszámok segítségével a még izzó részeket eloltották.

Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

 

Somogy megye

Teljes terjedelmében égett a lakóház Felsőkakpusztán

Ápr. 6-án hajnalban kigyulladt egy lakóház a Nagybajomhoz tartozó Felsőkakpusztán. Teljes terjedelmében égett és a födémszerkezete is beszakadt a mintegy hetven négyzetméteres családi háznak. A kaposvári hivatásos, a böhönyei önkormányzati és a nagybajomi önkéntes tűzoltók négy vízsugárral először körülhatárolták majd megfékezték a lángokat. A tüzet körülbelül öt óra alatt sikerült teljesen eloltani.

Fotó: Kaposvár HTP