Hírek

Rendkívüli pályázati hír
2020. március 28. 07:19
Március 31-ig lehet kérni a NEA pályázatok záró időpontjának meghosszabbítását!

A rendkívüli helyzet miatt utólag megváltozott a Nemzeti Együttműködési Alap 2019, évi működési, „vegyes” (működési és szakmai), illetve az egyszerűsített pályázatainak felhívása. A pályázati kiírások úgy módosultak, hogy a megvalósítás időszak záró időpontja 2020. március 31-ről, 2020. október 31-re változik. Az érintett pályázóknak módosítási kérelmet kell  benyújtani, ha módosítani kívánjuk a projekt záróidőpontját.

Akkor is a hosszabbtás javasolt, ha a szervezet a rendkívüli helyzet miatt nem tudta megvalósítani a programját (pl. elmaradt egy rendezvénye, nem tudott megrendelni egy szolgáltatást). Ha valaki nem tud segítség nélkül elszámolni, szintén éljen a hosszabbítás lehetőségével.

A kijárás korlátozása, de az önkéntesen vállalt óvintézkedések is akadályozhatják a pályázat lezárásához, elszámolásához szükséges dokumentumok beszerzését. Ezért javasolt élni a projekt meghosszabbításának lehetőségével. A hosszabbítás nem jelenti azt, hogy a projektet ne lehetne lezárni és elszámolni hamarabb, mint október 31.

Elvileg lehetőség van más módosításokat is kezdeményezni, de szakértők javasolják, hogy a megvalósítási időszak meghosszabbítását inkább gyorsan és külön kérelemben nyújtsák be! Annak elfogadása után lesz lehetőség további módosításra.